|

BH Telecom i Iskratel potpisali ugovor vrijedan 1,06 miliona eura

BH Telecom i Iskratel potpisali ugovor vrijedan 1,06 miliona eura
0
F
FENA
4.12.2007. u 15:00
0
komentara
0

dijeljenja
BH Telecom i Iskratel potpisali ugovor vrijedan 1,06 miliona eura
Generalni direktor Iskratel Kranj Andrej Polenec i generalni direktor BH Telecoma Nedžad Rešidbegović potpisali su danas u Sarajevu novi ugovor o proširenju i modernizaciji fiksne (BH Line) mreže vodećeg bosanskohercegovačkog telekomunikacijskog operatora, saopćeno je iz BH Telecoma.
Novi ugovor vrijedan je 1,06 miliona eura, a odnosi se na proširenje, instalaciju i i puštanje u rad nove opreme na području općina Srebrenik, Maglaj te Distrikta Brčko, čime se doprinosi ukupnom tehnološkom razvoju u BiH.

Realizacijom ugovora stvorit će se pretpostavke da se na čitavom području ovih općina pored mogućnosti govornih usluga ponudi i širokopojasni pristup (ADSL).

Predviđena je instalacija novih 7.500 telefonskih i 1.500 ADSL priključaka te zamjena postojeće opreme prilagođene novom standardu.

- Izuzetno sam zadovoljan što Iskratel nastavlja saradnju s vodećim telekom operatorom u području informatizacije sistema fiksne telefonije te smatram da je ovaj ugovor značajan i za tehnološki razvoj Bosne i Hercegovine, naglasio je nakon potpisivanja ugovora generalni direktor Iskratela Kranj Polenec.

Generalni direktor BH Telecoma Rešidbegović je naveo da je ovo prekretnica u razvoju mreže, tj. početak prelaska s kanalnih na Internet protokol /IP/ komutacije.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.