biznis
70

Bh. kompanija LANACO nudi prvu regionalnu biznis SaaS platformu

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Najveća privatna IT kompanija iz Bosne i Hercegovine, sa preko 320 zaposlenih, otvorila je danas vrata novog prostora u Sarajevu.

Zahvaljujući činjenici da LANACO posjeduje DATA centar najvišeg standarda na ovim prostorima, kompanija je u mogućnosti da ponudi prvu regionalnu biznis platformu distribuiranu u modelu Software as a Service (SaaS platformu).

Danas je IT pokretač promjena u svim industrijama i kreator inovativnih biznis koncepata.

Ubrzani razvoj tehnologije unosi velike promjene u svakodnevni život pojedinca i poslovanje kompanija, zato IT jasno prepoznaje ovakav trend i globalnom tržištu isporučuju savremena softverska rješenja, kako bi podržao savremen način poslovanja i transformaciju društva u digitalnom dobu. Zapravo, IT kompanije čine sve kako bi najsavremeniju tehnologiju učinile dostupnom najširem auditorijumu kreirajući jedno novo tržište softverskih proizvoda i usluga.

“LANACO smatra za svoju društvenu odgovornost kreiranje stabilnog mosta za transfer znanja između najvećih svjetskih IT kompanija, naših partnera i društva u cjelini. Na ovakav način bi bili u poziciji da na pravi način iskoristimo sve benefite digitalne transformacije u interesu svih građana i privrede BiH. Vjerujem da je jedan od glavnih razloga našeg dugogodišnjeg prisustva na tržištu prihvatanje promjena koje kreiraju put uspjeha”, poručio je Nebojša Ninić, Generalni menadžer kompanije LANACO.

Uvažavajući trendove na globalnom IT tržištu, ova kompanija je lansirala poslovnu softversku platformu koja je korisnicima dostupna u SaaS modelu distibucije (softver kao usluga).

Ovim se LANACO priključio grupi globalnih IT kompanija, koje su na ovaj način obezbjedile najširu dostupnost tehnologije poslednje generacije poslovnim korisnicima, sa ciljem kreiranja neophodnih uslova za povećanje produktivnosti, ekonomičnosti i svakako konkurentskih prednosti na tržištu. Indirektno, ovakav pristup koji je u regionalnim okvirima pionirski, će imati značajan uticaj na poboljšanje osnovnih ekonomskih pokazatelja ekonomije BiH.

Za napredak Bosne i Hercegovine i svih njenih građana potrebno je osnažiti tržište sa savremenim trendovima i ojačati spremnost svakog pojedinca, javni i privatni sektor za primjenu savremenih IT proizvoda, usluga i rješenja u svakodnevnom životu. Ova kompanija je zahvaljujući sopstvenom ulaganju u istraživanje i razvoj, uspjela da plasira svoje proizvode i usluge i na tržište Afrike i Azije.