biznis
72

BH Airlines do daljnjeg neće saobraćati na liniji Sarajevo-Istanbul

Piše: E. G.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Kompanija BH Airlines prije nekoliko dana je obustavila letove na relaciji Sarajevo-Istanbul. Obustava letenja aviona ove kompanije na spomenutoj relaciji će trajati do daljnjeg, potvrdio je za Klix.ba Amir Jažić, direktor ove kompanije.

Prodaja avionskih karata je također obustavljena od prošle sedmice. Obustavu u BH Airlinesu pravdaju prejakom konkurencijom i nedostatkom broja putnika na ovoj relaciji.

"Određeni broj letova je storniran zbog nedostatka putnika, to znači da do daljnjeg nećemo letjeti za Istanbul dok se ne poboljša punjenje. U pitanju je konkurencija, a letovi su obistavljeni od prije nekoliko dana, ne znam ni ja tačno. Tako će biti do daljnjeg. Pokrenuli smo neke inicijative, uključili smo i Vladu Federacije, zapravo Ministarstvo prometa i komunikacija, kako bi krenuli s rješavanjem tog problema", kazao je Jažić.

Na pitanje šta očekuje od resornog federalnog ministarstva da uradi kako bi problem bio riješen, Jažić je kratko odgovorio da treba učiniti "u vezi s konkurencijom ono što je odavno trebalo da se poštuje, a u vezi s Turkish Airlinesom i Pegasus Airlinesom".

"To što su trebali i trebaju uraditi je definirano bilateralnim sporazumom", kazao je Jažić, ne dajući više detalja.