Više od 800 izlagača
0

Bevanda otvorio Međunarodni sajam gospodarstva - Mostar 2012

FENA
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda otvorio je danas 15. međunarodni sajam gospodarstva - "Mostar 2012.", koji će se na prostoru Slobodne zone Hercegovina održavati do 31. marta.

"Izuzetno mi je drago što smo u vrijeme krize i recesije uspjeli na ovogodišnjem sajmu okupiti više od 800 izlagača, jer sajam je mjesto gdje se može razgovarati, razmjenjivati mišljenja te dogovarati gospodarska suradnja , kazao je Bevanda u prigodnom obraćanju, poželivši izlagačima što više poslovnih dogovora tokom Sajma.

Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta Republike Hrvatske, koja je zemlja partner ovogodišnjeg Mostarskog sajma, kazao je kako su ovakvi sajmovi dobro mjesto za produljenje dobre gospodarske suradnje između BiH i Hrvatske

Direktorica tvrtke Mostarski sajam Dalfina Bošnjak istaknula je zadovoljstvo ovogodišnjim interesom izlagača, ocijenivši da je ovaj sajam dostigao sajamsku izvrsnost, unatoč globalnim i drugim kušnjama.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić čestitao je organizatorima, kazavši kako je Mostarski sajam istinska gospodaraska manifestacija, koja ima velik značaj,kako za Mostar, tako i za BiH.

Inače, uz Hrvatsku, zemlju partnera ovogodišnje manifestacije, nastup na Sajmu potvrdilo je još tridesetak zemalja iz regije, Europe, Amerike, Azije i Afrike, a prvi put predstavit će se Tajvan i Mali. Ukupno se predstavlja oko 850 izlagača.

Predviđeni su brojni stručni skupovi i konferencije, a neke od najzanimljivijih su konferencija "Mogućnosti malog i srednjeg poduzetništva nakon pristupanja Hrvatske Europskoj uniji", zatim stručni skup o obnovljivim izvorima energije, konferencija "Koridor 5-C - južna zona", forum "Konkurentnost hercegovačkog gospodarstva - izazovi europskog tržišta", i drugo.

Pored konferencija, skupova, prezentacija i gastronomskih natjecanja na Sajmu neće izostati ni brojni popratni kulturno zabavni događaji.

Opću sajamsku manifestaciju pratit će i dvije podsajamske manifestacije, a to su Sajam knjige i grafičke industrije i Sajam turizma.

Mostarski sajam, kao jedna od najznačajnijih manifestacija te vrste u regiji, iznova će obogatiti gospodarsku scenu BiH i zemalja-sudionica, te dati poticaj za sklapanje novih poslovnih partnerstava.