{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Odluka o prodaji državnog kapitala u "Bosnalijeku" putem berze

F
16.5.2007. u 16:33
0
0
Odluka o prodaji državnog kapitala u "Bosnalijeku" putem berze
0
Odluka o prodaji državnog kapitala u "Bosnalijeku" putem berze
Vlada FBiH donijela je odluku o pokretanju procedure za prodaju putem berze državnog kapitala u Privrednom društvu "Bosnalijek" d.d. Sarajevo. Postupak privatizacije provest će Agencija za privatizaciju u FBiH na Sarajevskoj berzi vrijednosnih papira.
Vlada je donijela i Odluku o prestanku važenja Odluke o dijelu državnog kapitala u ovoj kompaniji koji se izuzima od privatizacije, a realizirat će je Agencija za privatizaciju u FBiH i Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije.

Vlada FBiH danas je, također, donijela Odluku o davanju saglasnost na Sporazum o strateškom partnerstvu i zamjeni duga Bosne i Hercegovine prema Velikoj Socijalističkoj Narodnoj Libijskoj Arapskoj Džamahiriji za udio u državnom kapitalu u "Bosnalijeku" d.d. Sarajevo, te ovlastila federalne ministre finansija i energije, rudarstva i industrije da potpišu ovaj dokument.

Riječ je o dugu BiH po osnovu libijskog kredita iz 1991. godine.

Kroz razgovore koji su prethodili definiranju teksta Ugovora, libijska strana prihvatila je prijedloge da u roku od pet godina dionice "Bosnalijeka" ne mogu biti prodavane, te da ovaj dokument predstavlja izraz strateškog i partnerskog odnosa.

Uz to, postignuto je da dug od 18.000.000 dolara bude sveden na 12,9 miliona dolara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: