{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bečki ekonomski forum u Sarajevu

S
17.9.2009. u 11:36
0
1
Bečki ekonomski forum u Sarajevu
0
Bečki ekonomski forum u Sarajevu
Foto: Sarajevo-x.com
U Sarajevu će 27. i 28. septembra biti održan "Bečki ekonomski forum - Sarajevo meeting", na kojem će biti riječi o mogućnostima investiranja u infrastrukturu, finansijski i ekonomski sektor BiH.
Sastanak organizuju Vjeće ministara BiH i Bečki ekonomski forum, dok je za koordinaciju organizacije i održavanje ovog skupa zadužena Agencija za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA).

Na forumu, čiji je pokrovitelj predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić, učestvovaće brojni međunarodni i domaći zvaničnici.

FIPA je najavila da će otvaranju foruma, koji će zvanično početi u nedjelju, 27. septembra, prisustvovati predsjednik Bečkog ekonomskog foruma Erhard Busek, visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU u BiH Valentin Incko, ministar inostranih poslova BiH Sven Alkalaj, guverner Centralne banke BiH Kemal Kozarić, predstavnik Telekoma Austrije i članovi guvernerskog komiteta Bečkog ekonomskog foruma.

Na dvodnevnom sastanku, između ostalih, učestvovaće predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mladen Zirojević i ministar saobraćaja i komunikacija BiH Rudo Vidović.

Sastanak će biti održan u velikoj sali Zajedničkih institucija BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: