biznis
2

BBI VIP klub počeo sa pripremama za Sarajevo Business Forum

Klix.ba
Detalj s radionice u Vitezu
Detalj s radionice u Vitezu
BBI VIP biznis klub počeo je sa pripremama za održavanje 6.međunarodne investicijske konferencije Sarajevo Business Forum (SBF), koja će održati 13. i 14. maja ove godine u Sarajevu. Konferenciju će, kao i prethodnih godina, posjetiti veliki broj svjetskih zvaničnika i investitora iz cijelog svijeta, a posebno iz investiciono orjentiranih zemalja Golfskog zaliva i zemalja Istoka, kao i ostalih vodećih svjetskih ekonomija.

Kako bi privrednici iz BiH i regiona spremno dočekali potencijalne poslovne partnere iz svijeta BBI VIP biznis klub u saradnji sa Privrednom komorom Federacije BiH, Privrednom komorom RS-a, Privrednom komorom Brčko distrikta organizira i realizira radionice (workshopove) za izradu fizibiliti studija i druge neophodne dokumentacije za unificirano i meritorno predstavljanje projekata na ovom poslovnom forumu. Susreti sa privrednicima zakazani su za 27. i 28. januar u 11 sati u prostorijama privrednih komora u Zenici (utorak) i Tuzli (srijeda). Radionica u Brčkom bit će održana u četvrtak 29. januara u 11 sati u hotelu "Jelena“. Pozivaju se svi zainteresirani privrednici da prisustvuju i upoznaju sa mogućnostima koje nudi SBF.

“Sarajevo Business Forum je poslovna manifestacija koja se održava u kontinuitetu svake godine i predstavlja konkretnu i jedinstvenu poslovnu priliku za povezivanje sa inostranim ulagačima i pronalaženje partnera/investicija za projekte. Konferencija će također otvoriti mogućnosti prisustva/prezentacije ulaganja u BiH, kao i susjedne zemlje (Hrvatsku, Srbiju, Sloveniju, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju). Konferenciji prisustvuje značajan broj institucionalnih i individualnih investitora, što predstavlja izuzetnu priliku za uspostavu kontakata (networking) i prezentaciju projekata svih veličina (od velikih infrastrukturnih do SME projekata). Radionice su prilika da se privrednici na vrijeme pripreme i spremno dočekaju poslovne razgovore tokom SBF-a“, kažu u BBI banci.

Ciklus radionica bit će nastavljen i narednih dana u ostalim gradovima BiH o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena. Prva radionica održana je 20. januara u Vitezu. Tom prilikom privrednicima je prezentiran SBF biznis model i osnovni koraci za izradu biznis plana kroz praktičan primjer.

Privrednici sve dodatne informacije o SBF-u i radionicama mogu dobiti na ovoj adresi ili putem telefona:+387 33 275 183, 275-526, 275-264.

BBI