|

BBI banka pruža tehničku podršku od 254 hiljade KM Islamskoj zajednici u BiH

BBI banka pruža tehničku podršku od 254 hiljade KM Islamskoj zajednici u BiH
478
Klix.ba
3.12.2015. u 15:58
74
komentara
478

dijeljenja
BBI banka pruža tehničku podršku od 254 hiljade KM Islamskoj zajednici u BiH
Direktor BBI banke Amer Bukvić i reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović potpisali su danas u Sarajevu u prostorijama Rijaseta IZ-e Memorandum o razumjevanju i implementaciji sredstava za medijsko jačanje kapaciteta Islamske zajednice.
Temeljem ovog Memoranduma BBI banka i njeni osnivači pružit će tehničku podršku u iznosu od 254.000 KM Islamskoj zajednici BiH za daljni razvoj i jačanje elektronskih i drugih medijskih platformi Rijaseta.

Nakon potpisivanja memoranduma u svečanom salonu Rijaseta, Amer Bukvić, direktor BBI banke je poručio: "BBI banka u temeljima svoje korporativne kulture ima ugrađenu promociju društvenih vrijednosti. Stoga smo vrlo rado izašli u susret zahtjevu Rijaseta Islamske zajednice da pomognemo u osnaživanju promocije tradicionalnih islamskih vrijednosti. BBI banka uz podršku svojih osnivača na ovaj način daje podršku Islamskoj zajednici. Kao banka koja radi u skladu s islamskim principima i koja se rukovodi etičkim pristupom poslovanju, želimo i na ovaj način dati doprinos društvu".

U svojoj izjavi reis-ul-ulema Husein ef. Kavazović se zahvalio BBI banci izjavivši: "Želim se zahvaliti BBI banci i njihovim osnivačima na podršci koju mi u kontinuitetu dobijamo, i ovo je samo jedan primjer još jedne čvršće saradnje. Islamska zajednica se do sada razvijala u području medija, ali ovo će biti snažan vjetar u leđa našim medijima, prije svega mislimo na radio BIR, koji će nadamo se sa ovom podrškom moći razviti još neke kapacitete unutar ovog radija, ali ovo je podrška i našim ostalim medijima, IIN Preporod, web portalu Rijaseta IZ-e i drugima. Nadam se da će IZ u BiH uspješnije i brže dolaziti do naših džematlija i vjernika, sa informacijama koje ona plasira u našem medijskom prostoru. Mediji su vrlo bitni i važni jer preko njih možemo poslati poruku".

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović je poručio da je ovo dobar primjer kako jedna odgovorna organizacija, u ovom slučaju banka, vodi računa o podršci i napretku bh. društva općenito, a posebno razvoju medija Islamske zajednice i onoga što ona čini.
Prijavi grešku


Komentari (74)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...