Podrška zeničkoj djeci
58

BBI banka osigurala novih 100 stipendija iz fonda "Sheikh Saleh Kamel"

Klix.ba
Predsjednik Uprave BBI banke Amer Bukvić dodijelio je iz fonda "Sheikh Saleh Kamel" stipendije za stotinu djece, bez jednog ili oba roditelja, u iznosu od 100 američkih dolara, odnosno 1.200 dolara godišnje, saopćeno je iz BBI banke.
Prigodna svečanost tim povodom upriličena je, kako je saopćeno, danas u Zenici, a dobitnicima stipendija čestitali su i uputili riječi podrške za nastavak njihovog obrazovanja predsjednik Uprave BBI banke Amer Bukvić, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Spahija Kozlić, zenički muftija Mevludin ef. Dizdarević, te potpredsjednica Asocijacije Fatma BiH Emina Babić.

Čestitke dobitnicima uputio je i Husein Živalj, nekadašnji bh. ambasador koji je sa učenicima i studentima podijelio i svoje životno i profesionalno iskustvo.

Bukvić je podsjetio je da je fond "Sheikh Saleh Kamel" osnovan na inicijativu BBI banke i Sheikha Saleha Abdullaha Kamela, osnivača i predsjedavajućeg "Al-Baraka", finansijske i poslovne grupacije.

"Ovo je kontinuirani proces i naša podrška obrazovanju jer je obrazovanje osnov za napredak svakog društva. Osim iz ovog fonda, BBI banka u saradnji sa Islamskom razvojnom bankom stipendira učenike za studij i obrazovanje u inostranstvu na eminentnim univerzitetima, a sarađujemo i sa Vijećem za regionalnu saradnju na stipendiranju studenta završnih godina fakulteta. BBI banka jedna je od najbrže rastućih banka u BiH i uporedo sa našim rastom želimo da razvijamo i podržavamo razvoj našeg društva. Najbolji način je podrška obrazovanju ovih mladih ljudi na kojima ostaje budućnost naše zemlje", kazao je Bukvić, saopćeno je iz BBI banke.

Izbor dobitnika provela je, kako navode, Komisija sačinjena od predstavnika BBI-a, Ministarstva obrazovanja i nauke FBiH, Rektorata Univerziteta u Sarajevu, Islamske zajednice u BiH, te Asocijacije Fatma, nakon selekcije prispjelih zahtjeva primljenih temeljem javnog konkursa.