{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Banke u BiH su kapitalno ojačale u prošloj godini

S
5.4.2013. u 19:00
0
0
Banke u BiH su kapitalno ojačale u prošloj godini
0
Banke u BiH su kapitalno ojačale u prošloj godini
Banke u BiH kapitalno su ojačale u prošloj godini dok je konstatovan pad od pet posto novčanih sredstava, istaknuto je danas na Godišnjoj skupštini Udruženja banaka BiH u Sarajevu.
Na 19. Skupštini se razgovaralo o aktuelnom stanju u bankarskom sektoru BiH, te aktivnostima i predviđanjima u ovoj oblasti.

Konstatovano je da je povećana stopa nekvalitetnih kredita koja sa prošlom godinom iznosi 13,2 posto, te da je bankarski sistem dobro organizovan i stabilan, ali da opreza nikad nije dosta, saopšteno je iz Udruženja banaka BiH.

Banke su pozvane da se aktivno uključe u kreiranje regulative koja će omogućiti primjenu Bazelskih principa - "Bazel dva" i "Bazel tri".

Skupština je obaviještena da Agencija za osiguranje depozita razmatra mogućnost za povećanje osiguranih depozita u BiH kao mjeru daljeg jačanja povjerenja građana u bankarski sektor.

Povodom vijesti objavljene u jednim dnevnim novinama o najavi održavanja sveopštih prvomajskih protesta protiv banaka u organizaciji sindikata, Skupština Udruženja je ocijenila da su banke pogrešna meta za usmjeravanje radničkog nezadovoljstva.

Osim članova, Skupštini su prisustvovali i guverner Centralne banke BiH, direktor Agencije za osiguranje depozita BiH i direktori entitetskih agencija za bankarstvo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: