BBC
0

Bank of America u gubitku od milijardu dolara

SRNA
Foto: AFP/Getty Images/File
Foto: AFP/Getty Images/File
Bank of America zabilježila je neto gubitak od milijardu dolara u periodu od jula do septembra, što je gori rezultat od očekivanog.

U prethodnom kvartalu, ova banka ostvarila je neto profit od 3,2 milijardi dolara, a u istom periodu prošle godine profit od 1,2 milijardi dolara, prenosi BBC.

Direktor banke Kenneth Lewis izjavio je da je zadovoljan "početnim pozitivnim rezultatima" u vezi sa poravnjanjem kreditnih dugova.

Bank of America je četvrta velika američka banka koja je zabilježila gubitak u trećem kvartalu. Vijest o njenom poslovanju izazvala je pad akcija na evropskim berzama, a sličan trend očekuje se i nakon otvaranja trgovine na Wall Streetu. 

Juče je banka Goldman Sachs objavila da je u trećem kvartalu zabilježila značajan rast profita, do nivoa od 3,19 milijardi dolara, dok je Citigroup izvijestio o profitu od 101 miliona dolara.

Prije dva dana objavljeno je da Lewis, koji se krajem godine povlači sa položaja direktora Bank of America i odlazi u penziju, neće dobiti nikakvu novčanu nadoknadu, niti bonus za rad u 2009. godini.