{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Banja Luka: Energetska efikasnost kao izazov za budućnost

S
18.4.2012. u 15:28
0
0
Banja Luka: Energetska efikasnost kao izazov za budućnost
0
Banja Luka: Energetska efikasnost kao izazov za budućnost
Foto: SRNA
Otvaranjem izložbe "Energetski Expo" danas je u izložbenim salonima Kulturnog centra Banski dvor počela je manifestacija "Energetski dani Banja Luka 2012".
U okviru izložbe 14 preduzeća predstaviće najnovije komercijalne tehnologije u oblasti obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti.

Otvarajući izložbu i Druge "Energetske dane", gradonačelnik Banja Luke Dragoljub Davidović kazao je da je Banja Luka 2009. godine potpisala Sporazum gradonačelnika iz Brisela i time preuzela obavezu smanjenja emisije koncentracije ugljen-dioksida za 20 posto do 2020. godine i da u ukupnoj potrošnji energije u svakom gradu potpisniku Sporazuma, energija iz alternativnih izvora participira sa najmanje 20 posto.

"Tada smo bili među tri grada sa prostora bivše Jugoslavije koja su pristupila tom Sporazumu. Naša želja je bila da iniciramo i druge lokalne zajednice u BiH da se počnu baviti ovim pitanjima i da pristupe ovom Sporazumu. I mislim da smo u tome uspjeli", rekao je Davidović.

Prema njegovim riječima, suština je u tome da se život u lokalnim zajednicama učini kvalitetnijim, da se troši manje enegrije, ali ne na štetu životnog standarda.

"U Banjoj Luci uveliko radimo na tome, i rezulat toga su osnivanje Vijeća za klimatske promjene i organizacija Energetskih dana", rekao je Davidović.

Direktor Instituta "Mihajlo Pupin-automatika" iz Beograda Milenko Nikolić, koji je jedan od izlagača na izložbi "Energetski Expo", istakao je da će na ovoj izložbi predstaviti projekte i sisteme koje Institut pravi i isporučuje.

"Ovakvi događaji će dobiti još više na značaju, jer će pitanje energetske efikasnosti biti nešto što će dominirati u budućnosti. Nije stvar samo proizvoditi struju, nego je i efikasno koristiti", rekao je Nikolić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: