Promjene u rasporedu
3

Aviokompanija Flydubai smanjuje broj zimskih letova za Sarajevo

Klix.ba
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Kompanija Flydubai je objavila raspored za zimsku sezonu 2019/20. koja počinje 27. oktobra te su najavili modificiranje poslovanja u većini zemalja bivše Jugoslavije.

Naime, Flydubai će smanjiti broj letova za Sarajevo i Zagreb, dok će pojačati linije za Beograd te zadržati isti broj usluga kao i prošle zime za Skoplje. Ljetni letovi za Dubrovnik ove godine također će biti izloženi promjenama.

Također, ovaj operater nastavlja letove na realaciji Dubai - Zagreb od 27. oktobra, zamjenjujući partnera Emirates. Ranije ovog mjeseca iz Emiratesa su potvrdili da će nastaviti dijeliti rute s kompanijom Flydubai za glavni grad Hrvatske.

"Strateško partnerstvo između ovih aviokompanija osigurava da se kapaciteti maksimalno iskoriste kako bi se na najbolji način zadovoljila potražnja kupaca", navodi se iz Emiratesa.

Letovi za Sarajevo, koji se odvijaju do tri puta dnevno na vrhuncu ljetne sezone, odvijat će se tri puta sedmično tokom zime. Tačnije, letovi će biti svake srijede, petka i subote.

S druge strane, Flydubai će pojačati svoje usluge za Beograd predstojeće zime s pet sedmičnih letova na čak sedam. Operacije u Skoplju ostat će iste, tj. bit će zadržana dva leta sedmično.

Flydubai je također modificirao operacije u vezi s letovima tokom ljetne sezone za Dubrovnik. Naime, dva leta sedmično će se održavati u junu i trajat će sve do oktobra. Važno je istaći da su prošle godine bila čak četiri leta sedmično tokom ljeta.

Također, Flydubai će od sredine juna imati dva leta sedmično za Tivat, kao što je to bio slučaj i prošle godine.