{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


“Avaz” želi da kupi “Glas Srpske”

N
27.4.2007. u 08:51
0
1
“Avaz” želi da kupi “Glas Srpske”
0
“Avaz” želi da kupi “Glas Srpske”
Kompanija "Dnevni avaz" iz Sarajeva uputila je Vladi RS i Direkciji za privatizaciju RS pismo namjere za kupovinu državnog kapitala putem privatizacije u preduzeću "Glas Srpske" iz Banjaluke, pišu "Nezavisne novine".
U pismu je navedeno da je "Dnevni avaz", društvo za izdavačku i štamparsku djelatnost, zainteresovano za kupovinu "Glasa srpskog", "Glasa srpskog - Grafika" i "Glasa srpskog - Trgovina" Banjaluka.

"Pismom namjere želimo da vas upoznamo o našoj zainteresovanosti za kupovinu državnog kapitala u navedenim društvima, a poslije tog moguća je i ponuda za preuzimanje akcija, PIF-ova i sitnih akcionara", navedeno je u pismu i izraženo očekivanje da će postupak privatizacije biti pokrenut što prije u skladu sa zakonskim propisima RS.

Istaknuto je da je ukupan prihod "Dnevnog avaza", koji je osnovan 1991. godine, u 2006. godini iznosio preko 40 miliona KM i da kompanija spada među deset najvećih kolektiva u BiH, navode "Nezavisne novine".

Navedeno je da "Dnevni avaz" zapošljava 600 radnika, da je to najveća izdavačka kuća u BiH sa 30 izdanja i 30.000 prodajnih primjeraka te da se "Dnevni avaz" prodaje u svim mjestima BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Vlasnik kompaje "Avaz" je Fahrudin Radončić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: