Atlantbh organizuje Sarajevo Data Science Day

Atlantbh organizuje Sarajevo Data Science Day
68
Sponzorirani članak
10.10.2019. u 12:37
0
komentara
68

dijeljenja
Atlantbh organizuje Sarajevo Data Science Day
Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo će, u četvrtak 17. oktobra, ugostiti posjetioce Sarajevo Data Science Day-a, konferencije u organizaciji kompanije Atlantbh, koji će iz prve ruke imati priliku da saznaju koje su najbolje prakse, trendovi i alati u jednoj od najdinamičnijih naučno-tehničkih grana današnjice, takozvanoj Nauci o podacima.
Poznato je da se danas podaci generišu velikom brzinom iz različitih izvora, ali primjena ovih podataka zajedno sa naprednim metodologijama i algoritmima, te analiza i stvaranje vrijednosti i inovativnih proizvoda iz podataka je ono što ovu oblast čini posebno zanimljivom mnogim uspješnim svjetskim kompanijama.

Kompanija Atlantbh je na vrijeme prepoznala ovaj trend i već godinama u saradnji sa nekim od najvećih svjetskih kompanija, koristi statističke alate i algoritme vještačke inteligencije za rad na interesantnim i kompleksnim projektima.

Organizacijom ovog događaja, kompanija Atlantbh želi okupiti sve one koji se bave ili se žele baviti podacima, nesebično podijeliti znanje, te podstaći profesionalce, akademike i sve ostale entuzijaste na usavršavanje, saradnju i razvoj biznisa.

Publika će moći da uživa u prezentacijama Mirsada Hadžikadića, profesora i direktora Instituta za kompleksne sisteme na Univerzitetu North Carolina; Emina Tahirovića, profesora na Internacionalnom univerzitetu Sarajevo, Milorada Vujkovića, Data Scientista u kompaniji Bravo Systems i Belme Ibrahimović, koja radi kao Senior Data Scientist u kompaniji Atlantbh.

Osim interesantnih predavanja koja će predstaviti inovativna rješenja i trendove, učesnici će imati priliku da prisustvuju i panelu na temu "Budućnost AI-a = Kraj svijeta kakvog ga poznajemo?".

Da li će jedna od najpopularnijih tehnoloških grana sadašnjice transformisati svijet u kojem živimo? Da li je Data Scientist IT zanimanje 21. stoljeća? Kako izgleda primjena umjetne inteligencije u stvarnom svijetu? Odgovore na ova i mnoga druga interesantna pitanja iz ove oblasti saznajte na Sarajevo Data Science Day-u.

Ukoliko su vam poznate riječi kao što su big data, vještačka inteligencija ili mašinsko učenje, registrujte se za ovaj događaj potpuno besplatno putem linka.

Svi zainteresovani su dobrodošli 17. oktobra u 9 sati u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.