{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Atina ostvaruje napredak, ali rizici ostaju

S
17.7.2010. u 18:52
0
0
Atina ostvaruje napredak, ali rizici ostaju
0
Atina ostvaruje napredak, ali rizici ostaju
Grčke vlasti ostvarile su značajan napredak u smislu sređivanja finansijske situacije, ali fondovi zdravstvenog i socijalnog osiguranja još predstaljaju opasnost, saopšteno je iz Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/.
"U toku je implementacija državnog budžeta sa pojačanom kontrolom troškova. Međutim, bolnice i fondovi socijalne pomoći predstavljaju jasnu opasnost, kao i finansijski pritisci na javna preduzeća", navodi se u izvještaju objavljeno na veb sajtu MMF-a, čija je delegacija nedavnoj posjetila Grčku.

U izvještaju se dodaje da su mjere "stezanja kaiša", čiji je cilj smanjenje grčkog deficita, usporile ekonomsku aktivnost kao što se i očekivalo, ali da je inflacija viša od predviđene, dok je privatna potrošnja iznenađujuće "elastična".

Mjere štednje usvojene u maju i koje su izazvale masovne proteste širom Grčke primjenjuju se kao što je i planirano.

Ove mjere bile su uslov za prebacivanje prve tranše zajma od 136 milijardi dolara, koji je Grčka bila prisiljena da traži od EU i MMF-a zbog rastućeg duga.

Očekuje se da će zvaničnici EU i MMF-a posjetiti Grčku ponovo između 26. jula i 6. avgusta kada se očekuje odobrenje druge tranše trogodišnjeg zajma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: