biznis
1.1k

Asmir Begović u posjeti NovaViti: Podržimo naše domaće brendove

Klix.ba
Golman nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Asmir Begović danas je u Sarajevu posjetio proizvodne pogone bosanskohercegovačkog brenda Nova Vita.

Tom prilikom novi član londonskog Cheslaja se upoznao o procesu proizvodnje i plasmanu na tržište ove firme, s kojom je početkom ove godine ozvaničio suradnju o zajedničkoj kampanji.

"Zahvaljujem domaćinima. Drago mji je što sam dio poslovne kampanje. Na licu mjesta sam se uvjerio kako se izrađuju kvalitetni proizvodi Nove Vite. U budućnosti se nadam još boljoj saradnji. U BiH je najvažnije da podržavamo naše domaće brendove", kazao je Begović.

U osvrtu na posljednje susrete reprezentacije BiH u kvalifikacijama za EP, Begović je kazao da nije sramota izgubiti od Belgije, a da je protiv Andore odigrana standardna utakmica, ali da nije bilo sve idealno, jer je isključen Muhamed Bešić.

"U nastavku kvalifikacija očekuju nas dvije velike utakmice protiv Velsa i Kipra u kojima moramo osvojiti šest bodova. Sigurno da će nam trebati "pomoć" od Belgije ili Kipra, ali prvo moramo završiti svoj posao što neće biti nimalo lako. Vels se pokazao kao jedna od najboljih ekipa. Imaju igrača koji igra na vrhunskom nivou. Bit će to velika utakmica, moraćamo uložiti maksimum da postignemo rezultat koji svi želimo", kazao je Begović.

Domaćin posjete Begovića, direktor PAK centra i tima Nove Vite Nijaz Đip izjavio je da je saradnja s Begovićem polučila iznimno pozitivne rezultate.

"Na početku kampanje, prije četiri- pet mjeseci, ostvarili smo rast proizvodnje između 70 i 90 posto, što su zaista vrhunski rezultati. Mi smo za osam mjeseci već dostigli kompletnu prošlogodišnju proizvodnju i smatram da ćemo za deset mjeseci ostvariti plan poslovanja. Što se tiče naših kupaca i partnera oni su nas prepoznali kao domaći, kvalitetan proizvod. S druge strane imamo kontakte za neka nova tržišta. Osim Srbije i Hrvatske ostvarili smo kontakte za arapsko tržište. Nadamo se da će saradnja s Begovićem dati još bolje rezultate", kazao je Đip.

U proteklih pet-šest godina u Novoj Viti su investirali više od milion maraka, a samo u ovoji godini više od 300.000 KM.