PROMO
607

ASA Osiguranje ostvarilo premije osiguranja u iznosu od 30 miliona KM

Rast domaćeg osiguravajućeg društva ASA Osiguranja se nastavlja i ove godine. Društvo ostvaruje kontinuiran dvocifreni rast premije čime se vrlo brzo etabliralo u jednog od najrespektabilnijih učesnika na tržištu osiguranja u Bosni i Hercegovini.

Ukupna premija za 2018. godinu iznosila je 27,3 miliona dok ove godine već danas, ASA Osiguranje je premašilo iznos od 30 miliona KM bruto polisirane premije osiguranja. Novi proizvodi, kvalitetna usluga i brzina u obradi i isplati odštetnih zahtjeva glavni su faktori koji su doprinjeli ovom rezultatu.

"Kontinuirani rast i razvoj ASA Osiguranja je posljedica vrijednog i predanog rada cijelog ASA Osiguranje tima. U proteklom periodu, pojednostavljene su interne procedure, izvršena je digitalizacija procesa, a uvedena su nova softverska rješenja, te je uveden značajan broj novih proizvoda prilagođenih tržištu Bosne i Hercegovine. U 2019. godini smo postali bogatiji i za 35 novih kolega. Ostvareni pozitivni rezultati će nam poslužiti kao potvrda da idemo pravim putem i da ćemo u budućnosti nastaviti istim pravcem i intenzitetom", istakao je Predsjednik Uprave ASA Osiguranja Feđa Morankić.

ASA Osiguranje posluje od 2007. godine na teritoriji Bosne i Hercegovine, te trenutno ima preko 60 poslovnica, 200 zaposlenih i više od 100 spoljnih saradnika.

Više informacija o kompaniji možete potražiti na www.asaosiguranje.ba.