Analiza poslovanja
124

ASA Central osiguranje: Apsolutni smo lider na tržištu BiH

ASA Central osiguranje
ASA Central osiguranje
ASA Central osiguranje d.d. je najveće osiguravajuće društvo u Bosni i Hercegovini prema službenim podacima Agencije za nadzor osiguranja FBiH.

Sa ostvarenom premijom u prva četiri mjeseca 2024. godine od 39.862.053 KM, ASA Central osiguranje uvjerljivo drži poziciju lidera na tržištu osiguranja.

Ovakav uspjeh rezultat je stalnog ulaganja, posvećenosti i edukacije uposlenika ASA Central osiguranja te klijenata koji su to prepoznali.

Lider po svim parametrima: premija, štete i inovacije

Pored najveće ostvarene premije, jedan od ključnih rezultata koji izdvaja ASA Central osiguranje od svih drugih osiguravajućih društava je i najefikasnija i najbrža obrada i isplata šteta na tržištu Bosne i Hercegovine.

"Zahvaljujući kontinuiranom ulaganju u poslovne procese i kvalitetnom timu usposlenika, u prva četiri mjeseca 2024 .godine ostvarili smo procenat ažurnosti riješenih odštetnih zahtjeva od 95.6% te sa ukupno 11.835 riješenih odštetnih zahtjeva i 19.303.833 KM isplaćenog iznosa na ime riješenih šteta potvrdili lidersku poziciju na tržištu i u ovom segmentu poslovanja. Digitalizovana prijava i obrada šteta ubrzala je cijeli proces, a klijentima pružila brzu i jasnu informisanost o statusu štete. Ovim smo pokazali da kao najveće osiguravajuće društvo u BiH postavljamo standarde u ovom, možda najbitnijem segmentu poslovanja", izjavio je član Uprave i izvršni direktor Arnes Hadžiosmanović.

ASA bolnica i ASA Central osiguranje: Privilegovan pristup za klijente

Sestrinske kompanije ASA bolnica i ASA Central osiguranje, donose dodatnu korist klijentima. Uz dobrovoljno zdravstveno osiguranje, klijenti ASA Central osiguranja imaju privilegovan pristup najkvalitetnijoj zdravstvenoj usluzi u prvoj privatnoj općoj bolnici ASA bolnici. Tri nova paketa proizvoda dobrovoljno zdravstveno osiguranje 'Dr. Express, Dr. Flexi i Dr. Special' kreirana su prema korisničkom iskustvu klijenata, kako bi osigurali bolje zdravlje sebi i svojim najbližima, bez gužvi, bez čekanja i bez uputnica.

"Rezultati su službena potvrda da dobro radimo, ali i vjetar u leđa da našim osiguranicima nastavimo biti prvi izbor kada je u pitanju sigurnost i djelatnicima najpoželjniji poslodavac. To je ono što nas istinski čini najsretnijima", izjavio je predsjednik Uprave ASA Central osiguranja Feđa Morankić.