Prilika za mlade
143

AS Holding panelom otvorio prvi bh. festival za razvoj karijere STARfest

Prvi bh. festival za razvoj karijere STARfest
Prvi bh. festival za razvoj karijere STARfest
Danas je počeo najveći dvodnevni događaj u BiH za promociju razvoja karijere i zapošljavanja mladih pod nazivom STARfest.

U prepunom Centru Skenderija okupio se veliki broj mladih ljudi i studenata kako bi iz prve ruke čuli o tržištu rada, poslovima budućnosti uz predstavljanje konkretnih ponuda za mlade - poslova, stažiranja, edukacija, stipendija i dr.

AS Holding kao predstavnik jedne od najvećih prehrambenih grupacija u BiH, panelom "Mladi i trendovi na tržištu rada" zvanično su otvorili prvi STARfest.

Emira Duratbegović, potpredsjednica za ljudske resurse AS Holding, Armin Hodžić, direktor kompanije Mak Zara, Nina Bijedić Mujanović, direktorica kompanije Vispak i Jasmin Kukuljac, direktor kompanije ZiM, govorili su o svojim poslovnim počecima i kroz primjere iz prakse motivisali prisutne da se odvaže i razviju svoje X faktore koji će im pomoći prilikom pronalaska posla.

"Danas smo sa mladim kolegama kroz 'future scan' u našem HR kutku radili mini profesionalnu orijentaciju i kroz struktuirane razgovore, pomagali im da bolje prepoznaju svoje profesionalne afinitete. Uz takmičenje i timski rad, svi učesnici mogli su sami vidjeti koja im to uloga u timu najviše odgovara, gdje mogu najviše doprinijeti, tj. šta vole i u čemu su efikasni. Vjerujem da će im druženje sa našim HR ekspertima koristiti i barem malo pomoći prilikom odabira budućeg profesionalnog usmjerenja", istakla je Emira Duratbegović, potpredsjednica za ljudske resurse AS Holdinga.

Prvi bh. festival za razvoj karijere STARfest
Prvi bh. festival za razvoj karijere STARfest

AS Holding uskoro pokreće i projekat "AS-perspektiva za mlade u BiH" koji ima za cilj potaknuti mlade ljude na razvoj, kroz struktuirane pripravničke koncepte i snažno stručno mentorstvo, te im na taj način ponuditi perspektivnu klimu za njihov budući posao i ostanak u BiH.

U AS Holding kutku, na prvom STARfestu, posjetioci imaju priliku probati i neke od proizvoda kao što su Vispak čaj, Tops, Mak Zara i Oaza, kao i uraditi test za profesionalnu orijentaciju i provjeriti svoj CV kod HR stručnjaka.