Komentari (54)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Idemo prema propasti, uvijek se sjetim pitanja iz Nadrealista imali života na dnu, e taj odgovor ću ubrzo dobiti
@gooUser1589470658 ...Vlasnik AM-a, Lakshmi Mittal, ulupao je 50 miliona dolara na udaju ćerke u Londonu, a onda još 50 za svadbu neke rodice. Ovdje godinama izbjegava obavezu iz okolišne dozvole i radije plaća mizerne kazne. Živim za dan da mu vidim leđa, a da se ogromni kompleks pretvori u slobodnu trgovinsku zonu i BESPLATNO ustupi svima koji bi investirali u male pogobe i zapošljavali ljude. Truje 100.000 ljudi, a zapošljava jedva 3.000. Sad ni toliko.
Za marku ste dobili fabriku, pa.mogli ste barem u znak zahvalnosti da ostavite sad te ljude i da ugradite te hebene filtere da resteretimo malo onkologiju , pohlepnici jedni bezbrizni!
Lagani kraj Zenice,i početak doline gladi.
@sinergija78 Mozda ce i imati cistog zraka... Nikada se ne zna, cini se kao zlo sada, a moze biti super kad pogledas kasnije.....
smeče indijsko
@ludikure777 Smece indijsko samo nastavilo na smecu jugoslovenskom..... I 70-tih su se djeca iz Zenice slala na more i planine o drzavnom trosku da malo prodisu...
Tako i treba kad prodajete nekadašnje Giganten za bagatelu onda i radite za bagatelu a birajte idalje fašiste i nacionaliste njima je dobro.
Ovo nije nista.Kriza tek nastaje,za sve
Samo zatvoriti zagađivače , pa neka idu u Indiju i truju njihove.
gasi..
Kad se narod digne bice gadno.
@FalconRector Koji narod nema tu više naroda sa zdravim razumom ,a da ga ima nebi postojala entitet ra i federacija sa kantonima.Svi oni imaju nekakve ministre čitav čobane koji su korumpirani.
Izvoz Mittala nikad nije bio ni orijentisan prema EU. 80% izvoza ide prema zemljama Balkana (Srbija, Crna Gora, Kosovo, S.Makedonija). Prosjecna plata je iznad prosjeka u FBIH, ne puno ali dovoljno za nase uslove.
Ne pricajte svasta, ArcelorMittal je ozbiljna firma i ne prijeti joj scenarij Aluminija kako neki prizeljkuju. Situacija je takva da je 80% privrednih sektora direktno pogodjeno krizom. Mislim da se ovo moglo na drugaciji nacin, ali kapitalizam je takav da si uvijek u krizi, nikad na zelenoj grani... tako se radnici plase i drze u neizvjesnosti, a par ljudi kupi kajmak.
Koja laž: "suočeni smo sa situacijom kada su gotovo svi infrastrukturni projekti i građevinski radovi zaustavljeni ili minimizirani" https://www.klix.ba/biznis/bih-dobila-najvisi-izgradjeni-objekat-na-koridoru-5c-spojen-i-lijevi-vijadukt-babina-rijeka/200508060 https://www.klix.ba/vijesti/bih/kriza-uslijed-koronavirusa-iskoristena-za-nelegalnu-gradnju-pet-hidroelektrana-u-bih/200426079
Od kad su menadžeri u sindikatu?
@hebelisesta Menađžeri su ti koji uništiše prave radnike i njihove plate to je svugdje u svijetu tako ja im nebi bio ma mjestu ako dođe do kakvi sukoba između radnika i države.
ovo je rezultat proslogodisnjeg hapsenja clanova porodice Mittal u Tuzli. jos sam tada napisao da ce jednog dana indijci to napltatiti, i evo, pocelo je. ne brinite se radnici, imate Fadila, on ce vas spasiti.
Najveci blam od drzave. Tanzanija je institucija od ove sramote od ovog apsurda. Mi smo najveci svjetski sljam koji se izrodio na ovoj zemlji.
Sta ovi radnici misle, da zive u drmokratiji i drzavi sicijalnog blagostanja, ovo je moderno robovlasnistvo, to ko prije skonta ranije ce otici u Njemacku