{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Arapski investitor zainteresovan za projekte u Općini Centar, na spisku stadion Koševo, hoteli, garaže...

23.8.2017. u 16:18
161
242
Arapski investitor zainteresovan za projekte u Općini Centar, na spisku stadion Koševo, hoteli, garaže...
161
Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je u srijedu 23. augusta 2017. godine primio u posjetu Sauda Al Anazia, predstavnika Malak Group d.o.o. Sarajevo sa njegovim saradnicima. Povod posjete je zainteresovanost predstavnika Malak grupacije za ulaganja u općinu Centar.
Naime, ova grupacija iz Saudijske Arabije već ima nekoliko prepoznatljivih i velikih investicija u Bosni i Hercegovini što je svrstava u red većih stranih investitora. Načelnik Ajnadžić je ovom prilikom istakao značaj zainteresiranosti već dokazanog investitora.

"Općina Centar je pripremila veći broj projekata spremnih za ulaganja. Posebno ističem modernizaciju stadiona Koševo sa poslovnom zonom, hotelom, zatvorenim bazenom i šoping centrom sa podzemnim garažama, izgradnju rekreativnog centra sa vidikovcem na lokalitetu Vranjače-Zlatište sa žičarom od Skenderije do Vranjača. Izgradnja sportsko-rekreativnog i hotelskog kompleksa na uglu ulica Antuna Hangija i Maria Mikulića također je projekat koji je interesantan investitorima, te gradnju više podzemnih garaža na nekoliko atraktivnih lokacija u Centru", naglasio je Ajnadžić koji je investitore upoznao sa mogućim modelima ulaganja.

Savjetnik općinskog načelnika za investicije Mustafa Resić je prezentirao pripremljene investicione projekte u Centru, te predložio da predstavnici investitora i planeri Općine na terenu razmotre mogućnosti svake lokacije na kojoj se planira izgradnja različitih privrednih i drugih sadržaja u cilju iznalaženja atraktivnih rješenja koja će po uzoru na velike svjetske metropole donijeti nove iskorake u daljnjoj urbanizaciji prostora ove općine, stvaranju dodatne vrijednosti i zapošljavanju mladih, obrazovanih ljudi.

Gost iz Saudijske Arabije, koji trenutno obavlja funkciju generalnog direktora hotela Malak Regency, je istakao da Bosna i Hercegovina ima veoma veliki potencijal u razvoju turizma i stoga su za njih najinteresantniji projekti izgradnje hotela, tržnog centra i bazena na Skenderiji, javnih garaža, te sportsko-rekreativnog centra na Vranjačama-Zlatište.

Na današnjem sastanku su također prisustvovali predstavnici općinskih službi za prostorno uređenje i komunalne poslove, imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina, te lokalnog ekonomskog razvoja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko je kriv za niske cijene malina?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: