Nova usluga
7

Amazon korisnicima nudi mogućnost isporuke direktno u prtljažnik automobila

Klix.ba
Foto: Amazon
Foto: Amazon
Kako bi dokazao svoju predanost poboljšanju usluge, Amazon je odlučio korisnicima ponuditi isporuku direktno u prtljažnik automobila. Objavljujući svoju novu uslugu, internetska prodajna mreža je otkrila da je već započela s isporukom paketa u u 37 gradova.

Međutim, da bi mogli dobiti prvorazrednu isporuku, korisnici moraju posjedovati novije modele General Motors i Volvo automobila koji ne smiju biti stariji od 2015. godine.

Isporuke su moguće za vlasnike Chevroleta, Buicka, GMC-a i Cadillaca sa servisom OnStar, te vlasnicima Volva s aktivnom uslugom Volvo On Call. Paketi se u vozilu dostavljaju na javno dostupnim područjima koji, prema Amazonu, uključuju dom i posao.

Uz aplikaciju Amazon Key, nova usluga omogućuje korisnicima da kupuju na Amazonu, a zatim kliknu na opciju isporuke u automobil. Amazon nakon odobrenja obavještava korisnika kada će se isporuka realizovati. Na dan isporuke automobil će biti otključan putem ključne riječi na aplikaciji, a otključat će ga ovlašteni dostavljač. Paket će biti ostavljen u prtljažnik automobila, nakon čega će automobil ponovo biti zaključan.

Iz Amazona tvrde da su poduzeli potrebne mjere kako bi osigurali sigurnu isporuku, uključujući i potvrdu da je vozilo zaključano.