"Design Thinking"
88

Alma Ras Industry Day: Prezentacija dizajnera i podrška kreativnom izražavanju u BiH

Alma Ras Industry Day
Alma Ras Industry Day
Otkrivanje posebnih talenata, majstora razmišljanja o dizajnu, koji imaju potencijal da pretvore ideje u stvarnost i impresioniraju žiri svojim jedinstvenim pristupom, osvajajući vrijedne nagrade - sve to pod organizacijom kompanije Alma Ras.

Prvi Alma Ras Industry Day, sjajni događaj koji će se održati 5. marta 2024. godine u poslovnoj zgradi kompanije u Visokom, predstavlja nezaboravnu priliku za profesionalce iz područja dizajna i dizajn studija iz regiona.

Dizajneri iz različitih oblasti imaće priliku da pokažu svoje talente pred stručnim žirijem kojeg čine poslovna zajednica BiH, a presjedavat će profesorica Ognjenka Finci. Ideje koje je žiri prepoznao kao potencijalnu saradnju bit će direktno razmatrane od strane predstavnika poslovne zajednice. Oni će imati priliku otvoreno razgovarati o mogućnostima saradnje s kreativnim timovima, pružajući im podršku i resurse za dalji razvoj projekata.

Prijave su bile otvorene za kreativce iz zemalja Zapadnog Balkana, a Alma Ras, prepoznajući potencijal ovog regiona, željela je pružiti priliku mladim talentima da pokažu svoju kreativnost i ostvare svoje snove, bilo kroz finansijsku podršku ili partnerstva koja će im pomoći da njihove ideje postanu stvarnost. Ovo je prilika ne samo za afirmaciju mladih kreativaca, već i za promociju inovacija i podršku razvoju od ideje do finalnog proizvoda.

Alma Ras želi biti motor promjena, potičući inovaciju i unaprjeđujući globalno tržište. Njihova ideja je da ovakav vid događaja postane tradicija i u narednim godinama, a već je poznato da je Alma Ras u proteklim decenijama kreirala mnoge stvari koje su postale sastavni dio našeg društva.

Imena koja će nam se predstaviti sa svojim projektima na ovoj prezentaciji su:

Aida Voloder, Dženan Ćosić, Danijela Madacky i Jasna Faginović, Kenan Čilić, Ana Kvrgović, Amila Lelić, Maja Vita Onić, Ajla Pustahija i Amin Idrizović.

Obezbjeđene vrijedne nagrade

Prvu nagradu vrijednosti 5.000 KM obezbijedila je Alma Ras, a drugu vrijednosti 2.000 KM Sparkasse banka. Svi kandidati koji su ušli u uži izbor imati će priliku izložiti svoj rad u dizajn studiju Emira Ramovića, vlasnika arhitektonskog studija u Beču i ujedno člana dizajn zajednice.

Inače kreativni partner projekta je kreativna agencija The Content.