{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Alen Ramić će iduće četiri godine rukovoditi preduzećem "Park"

15.5.2017. u 19:07
394
67
Alen Ramić će iduće četiri godine rukovoditi preduzećem "Park"
394
Alen Ramić će iduće četiri godine rukovoditi preduzećem "Park"
Alen Ramić
Sarajevsko preduzeće "Park" konačno je nakon dužeg vremena danas dobilo upravu, odnosno direktora i izvršne direktore koji će u naredne četiri godine rukovoditi ovim preduzećem.
Odluka je to Nadzornog odbora ovog preduzeća donesena na današnjoj sjednici, a nakon što je komisija završila konkursnu proceduru.

Za direktora preduzeća "Park" na mandat od četiri godine imenovan je mr. Alen Ramić. Ramić je inače u proteklih deset mjeseci na čelu ovog preduzeća bio vršilac dužnosti, a u tom periodu, prema ocjeni Nadzornog odbora zaustavio je trend negativnog poslovanja i ostvario vrlo dobre rezultate u poslovanju preduzeća koje se već 60 godina bavi održavanjem javnih zelenih površina u Sarajevu.

Kako je Ramić prezentirao programom svog rada, upravo to će mu i ostati prioritet u prvom dijelu svog mandata, zatim održati i poboljšati usluge ovog preduzeća prema građanima kao korisnicima naših usluga, te ispoštovati nagomilane obaveze prema radnicima i dobavljačima. Nakon toga Ramić cijeni da će preduzeće "Park" osim održavanja javnih zelenih površina u KS najznačajniju pažnju posvetiti proizvodnji i prodaji rasadničkih proizvoda, kompletiranju ponude izgradnje i rekonstrukcije zelenih površina na komercijalnoj osnovi, novim sadržajima u RZC "Pionirska dolina" i zoo vrt, te modernizaciji brojnih drugih usluga ovog preduzeća.

Dosadašnje rezultate u svom radu Ramić je prije "Parka" ostvario u nekoliko firmi, a najviše u BIHAMC-u. Danas je Nadzorni odbor za izvršnog direktora održavanja javnih zelenih površina na četiri godine imenovao Suada Heću, dipl.ing.šumarstva, kao najboljeg kandidata za ovu poziciju, jer raspolaže 38-godišnjim radnim iskustvom u ovom sektoru, a za izvršnog direktora proizvodnje i inženjeringa i kapitalnih investicija prof.dr. Mufika Muslića koji je već dvadeset godina uposlenik preduzeća "Park".

Ovim odlukama je i nakon dužeg perioda kompletirana Uprava preduzeća "Park" koju čini direktor i dva izvršna direktora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Odobravate li ekspanziju stanogradnje u Sarajevu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: