Imenovana uprava
394

Alen Ramić će iduće četiri godine rukovoditi preduzećem "Park"

Klix.ba
Alen Ramić
Alen Ramić
Sarajevsko preduzeće "Park" konačno je nakon dužeg vremena danas dobilo upravu, odnosno direktora i izvršne direktore koji će u naredne četiri godine rukovoditi ovim preduzećem.

Odluka je to Nadzornog odbora ovog preduzeća donesena na današnjoj sjednici, a nakon što je komisija završila konkursnu proceduru.

Za direktora preduzeća "Park" na mandat od četiri godine imenovan je mr. Alen Ramić. Ramić je inače u proteklih deset mjeseci na čelu ovog preduzeća bio vršilac dužnosti, a u tom periodu, prema ocjeni Nadzornog odbora zaustavio je trend negativnog poslovanja i ostvario vrlo dobre rezultate u poslovanju preduzeća koje se već 60 godina bavi održavanjem javnih zelenih površina u Sarajevu.

Kako je Ramić prezentirao programom svog rada, upravo to će mu i ostati prioritet u prvom dijelu svog mandata, zatim održati i poboljšati usluge ovog preduzeća prema građanima kao korisnicima naših usluga, te ispoštovati nagomilane obaveze prema radnicima i dobavljačima. Nakon toga Ramić cijeni da će preduzeće "Park" osim održavanja javnih zelenih površina u KS najznačajniju pažnju posvetiti proizvodnji i prodaji rasadničkih proizvoda, kompletiranju ponude izgradnje i rekonstrukcije zelenih površina na komercijalnoj osnovi, novim sadržajima u RZC "Pionirska dolina" i zoo vrt, te modernizaciji brojnih drugih usluga ovog preduzeća.

Dosadašnje rezultate u svom radu Ramić je prije "Parka" ostvario u nekoliko firmi, a najviše u BIHAMC-u. Danas je Nadzorni odbor za izvršnog direktora održavanja javnih zelenih površina na četiri godine imenovao Suada Heću, dipl.ing.šumarstva, kao najboljeg kandidata za ovu poziciju, jer raspolaže 38-godišnjim radnim iskustvom u ovom sektoru, a za izvršnog direktora proizvodnje i inženjeringa i kapitalnih investicija prof.dr. Mufika Muslića koji je već dvadeset godina uposlenik preduzeća "Park".

Ovim odlukama je i nakon dužeg perioda kompletirana Uprava preduzeća "Park" koju čini direktor i dva izvršna direktora.