{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Al Tayer: Cilj UAE je biti među prvih 10 zemalja u svijetu do 2021.

F
17.5.2013. u 17:31
3
15
Al Tayer: Cilj UAE je biti među prvih 10 zemalja u svijetu do 2021.
3
Al Tayer: Cilj UAE je biti među prvih 10 zemalja u svijetu do 2021.
Obaid Humaid Al Tayer
Državni ministar za finansijska pitanja Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Obaid Humaid Al Tayer rekao je na Sarajevo Business Forumu da se uspjeh UAE nije desio preko noći, jer proces izgradnje nacionalne države donosi mnoge izazove.
"Uspostavljanje obrazovnog sistema i sistema zdravstvene zaštite, izgradnja infrastrukture su najveći izazovi s kojima su se susretali prvi vladari nakon sticanja nezavisnosti u stvaranju održive ekonomije", rekao je Al Tayer.

Dodao je da je vizija UAE danas biti među prvih 10 zemalja u svijetu do 2021., za šta su stvorili vrlo otvoren ambijent za poslovanje, izgradili održivu infrastrukturu, mogućnosti za razvoj privatnog sektora, vladavinu zakona i unaprijedili vladine usluge kako bi poboljšali svoju konkurentnost.

"Također, neophodno je smanjiti ovisnost ekonomije o izvozu nafte i fokusirati se na stvaranje poslovnih mogućnosti za privatni sektor i razvoj turizma", kazao je Al Tayer.

Posebno je naglasio da je neophodno voditi računa o novim generacijama i održati stvaranje poslova za njih, jer je u zadnjoj anketi većina mladih Arapa izabrala UAE kao zemlju u kojoj bi najradije živjeli, zbog mogućnosti koje su tu stvorene.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: