{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dubai je u 10 godina ostvario ono što je New York u 150

28.4.2013. u 15:13
121
42
Dubai je u 10 godina ostvario ono što je New York u 150
121
Dubai je u 10 godina ostvario ono što je New York u 150
Dubai
Metropola arapskih Emirata, Dubai, u posljednjim je godinama napravio veliki rast u mnogim oblastima.
Stručnjaci ističu kako je Dubai u samo deset godina postigao sve ono što je, naprimjer, New York postigao u 150 godina. Ovaj arapski grad je tako postao sigurniji za život od Londona i mnogih drugih metropola na Zapadu, objavili su američki mediji.

Huffington Post istakao je pripreme Dubaija koji nastoji na što bolji način ugostiti veliku svjetsku izložbu Expo 2020. godine, navodeći kako bi to mogao biti najraznolikiji kulturni događaj dosad.

"Prvi put kada sam čula za Dubai rekli su mi da je to lažni materijalistički grad izgrađen na ničemu. Međutim, kada sam ga posjetila, vidjela sam koliko je to daleko od istine. To je najukusniji koktel starog i modernog", utisak je jedne britanske novinarke koju citira Huffington Post.

Mnogi će reći kako se Dubai razvija "brzinom munje" te potvrditi da je postigao u deset godina ono što je New York za stoljeće i po. Također, mnogi viđeniji ljudi iz Evrope koji su posjetili Dubai potvrdili su kako se tu osjećaju sigurnije nego u evropskim metropolama. Mnogi od njih su prije nego što su vidjeli Dubai imali sasvim suprotne i pogrešne informacije o ovoj metropoli.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: