Aktivan teretni saobraćaj Željeznica RS-a

S
SRNA
20.11.2011. u 12:24
0
0
Aktivan teretni saobraćaj Željeznica RS-a
0
Aktivan teretni saobraćaj Željeznica RS-a
Željeznice Republike Srpske /ŽRS/ danas će biti aktivne na mnogim lokacijama kada je riječ o teretnom saobraćaju, saopšteno je iz ovog preduzeća.
Dva voza biće predata na sjeveru BiH za Poljsku i Italiju, gdje će biti izvršen i prijem 39 vagona iz Mađarske. Na graničnom prelazu Zvornik Novi dva voza će biti upućena za Crnu Goru i jedan za Srbiju, dok će u Brčkom biti izvršen istovar 26 vagona šećera i 19 vagona suncokreta. "Rad privrednih subjekata koji pripadaju ovim regionima, uključujući i tuzlanski bazen funkcionišu neometano", navodi se u saopštenju.

Granični prelaz u Bosanskom Šamcu zabilježit će prijem jednog i predaju drugog voza, a također bit će izvršeni i poslovi u luci Bosanski Šamac za potrebe "Unisa" iz Dervente. Ostale snage, kako je saopšteno, koncentrisane su na potrebe rudnika Omarska gdje trenutno ima 56 praznih kola koja čekaju na utovar. U saopštenju se dodaje da je jučer bio planiran prevoz pet vozova iz Omarske prema Doboju, ali da su ŽRS prevezle sedam vozova u tom pravcu.

"Tokom smanjenog obima saobraćaja, izvršeni su radovi na preotpuštanju dugog traka šina, kao i pripreme za zimski period, s ciljem ukidanja privremenih laganih vožnji", navodi se u saopštenju. Ukinuto je devet privremenih laganih vožnji na kojima su sada dozvoljene redovne brzine, a time je povećana propusna moć pružnih pravaca Doboj - Bosanski Novi, Bosanski Šamac - Doboj - Maglaj i Bosansko Petrovo - Doboj.

"Iskrčeno je šiblje i rastinje na 69.157 metara kvadratnih, na svim pružnim pravcima naročito u zonama putnih prelaza. Izvršena je zamjena 851 praga kao i zamjena šina na otvorenoj pruzi i staničnim kolosijecima", navodi se u saopštenju Službe za informisanje ŽRS.

Vozovi u RS saobraćaju smanjenim kapacitetom od 10. oktobra kada su mašinovođe obustavile rad.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: