{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Aktivan teretni saobraćaj Željeznica RS-a

S
20.11.2011. u 12:24
0
0
Aktivan teretni saobraćaj Željeznica RS-a
0
Aktivan teretni saobraćaj Željeznica RS-a
Željeznice Republike Srpske /ŽRS/ danas će biti aktivne na mnogim lokacijama kada je riječ o teretnom saobraćaju, saopšteno je iz ovog preduzeća.
Dva voza biće predata na sjeveru BiH za Poljsku i Italiju, gdje će biti izvršen i prijem 39 vagona iz Mađarske. Na graničnom prelazu Zvornik Novi dva voza će biti upućena za Crnu Goru i jedan za Srbiju, dok će u Brčkom biti izvršen istovar 26 vagona šećera i 19 vagona suncokreta. "Rad privrednih subjekata koji pripadaju ovim regionima, uključujući i tuzlanski bazen funkcionišu neometano", navodi se u saopštenju.

Granični prelaz u Bosanskom Šamcu zabilježit će prijem jednog i predaju drugog voza, a također bit će izvršeni i poslovi u luci Bosanski Šamac za potrebe "Unisa" iz Dervente. Ostale snage, kako je saopšteno, koncentrisane su na potrebe rudnika Omarska gdje trenutno ima 56 praznih kola koja čekaju na utovar. U saopštenju se dodaje da je jučer bio planiran prevoz pet vozova iz Omarske prema Doboju, ali da su ŽRS prevezle sedam vozova u tom pravcu.

"Tokom smanjenog obima saobraćaja, izvršeni su radovi na preotpuštanju dugog traka šina, kao i pripreme za zimski period, s ciljem ukidanja privremenih laganih vožnji", navodi se u saopštenju. Ukinuto je devet privremenih laganih vožnji na kojima su sada dozvoljene redovne brzine, a time je povećana propusna moć pružnih pravaca Doboj - Bosanski Novi, Bosanski Šamac - Doboj - Maglaj i Bosansko Petrovo - Doboj.

"Iskrčeno je šiblje i rastinje na 69.157 metara kvadratnih, na svim pružnim pravcima naročito u zonama putnih prelaza. Izvršena je zamjena 851 praga kao i zamjena šina na otvorenoj pruzi i staničnim kolosijecima", navodi se u saopštenju Službe za informisanje ŽRS.

Vozovi u RS saobraćaju smanjenim kapacitetom od 10. oktobra kada su mašinovođe obustavile rad.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: