Za više košarke
23

Promo / Akcija kompanije Carlsberg: Sakupimo 100.000 Pan čepova za obnovu basket terena u Tuzli

Sponzorisani članak
(Foto: Klix.ba)
Kompanija Carlsberg uz svoj prepoznatljivi brend Pan pivo, a u saradnji sa Omladinskim košarkaškim klubom Sloboda, danas je zvanično pokrenula akciju koja za konačni cilj ima rekonstrukciju košarkaškog terena u naselju Slatina u Tuzli.

Na spomenutom terenu prve košarkaške korake napravili su brojni bh. sportisti, a za rekonstrukcijom vapi već nekoliko godina.

Kako bi mu vratila stari sjaj kompanija Carlsberg je pokrenula akciju pod geslom "Za više košarke" u kojoj mogu učestvovati svi građani BiH.

Nakon što kupe bocu Pan piva, građani trebaju čep ubaciti u veliku bocu koja se nalazi u neposrednoj blizini zgrade nekadašnjeg Kina Centar u Tuzli.

Kada bude prikupljeno 100.000 čepova krenut će se u realizaciju projekta rekonstrukcije košarkaškog terena na Slatini, a unaprijeđenjem trenutnog sportskog mobilijara, postavljanjem tartan podloge, tribina, reflektora i novog koša, stvorit će se bolji uslove igre.

"Ideja je da se obnovi teren na Slatini koji predstavlja jedan od najpoznatijih basket terena u Tuzli, a na kojem su mnogi uspješni košarkaši počeli igrati košarku. Nakon obnove želimo privući što više djece koja će se baviti košarkom. Želimo da se vrate sportu i više se igraju nečega što je vezano za loptu, a ne da provode mnogo vremena na tabletima, kompjuterima i sličnim uređajima", kazao je Amir Tobudić, direktor kompanije Carlsberg BH.

Carlsberg na području naše zemlje djeluje 11 godina, a već tri godine ima uspješnu saradnju sa Omladinskim košarkaškim klubom Sloboda iz Tuzle s kojim je danas potpisan novi sponzorski ugovor.

"Kompanija Carlsberg je ušla kao vizionar u ovaj projekt te je počela da postavlja pragove i više ciljeve koji su važni za odvijanje i finansiranje sporta. Veoma nam je važno da djecu sklonimo s ulica te ih vratimo sportu, kao i da oživimo sportska igrališta na kojima će se čuti svađa, smijeh, navijanje i sportski pozdravi", kazao je predsjednik Omladinskog košarkaškog kluba Sloboda Aid Berbić.

Današnjem predstavljanju akcije "Za više košarke" prisustvovali su i bh. reprezentativci Almir Hasandić i Nedžad Muratović, koji su zajedno s šefom stručnog štaba Omladinskog košarkaškog kluba Sloboda Velimirom Gašićem najavili kvalitetnu borbu na terenu u toku sutrašnjeg derbija koji igraju.

Carlsberg kao društveno odgovorna kompanija ne planira stati na ovom koraku, s obzirom da je u planu rekonstrukcija još nekoliko sportskih terena u Tuzli, a sa svim detaljima javnost će biti upoznata naknadno.