Komentari (72)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dakle, agencija za zapošljavanje Bosne i Hercegovine zapošljava ljude po Njemačkoj! Krasno!
ZApošljava Bogami i Bakir. U Njemačkoj, razumije se uz pristojan IMT !!
Bito je da zaposljava.... :) samo me probaj ubjediti da je bolje raditi u BiH nego u Njemackoj :) :)
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
posreduju u zaposljavanju,nema prituzbi,pa majmuni nije to bosanski kriminal da odmah u startu nema plate i obaveza na platu i radnog vremena.svi normalni ce napustiti ovo sranje i otici sto dalje od ovog kriminala.
@shemsudin al bas tako kako si reko
Tuga brate, sjest i plakat ...
ajmo na pranje guzica, voz mrš
@zulumcar.... Ne peru se samo guzice u Njemackoj, to je posao koji se radi svugdje, mani se budalastina.
@Rapsodia ali između ostalog i u Njemačkoj
Glavno je uvesti 723 gimnazije da svaka mahala ima po jednu i jedno 3 časa vjeronauke dnevno (da budemo ne znam ni ja šta) i eksternu maturu na kojoj svak' živ može prepisivati i raditi šta mu kurcu ćeif (osim ako je žensko :-) ) i na kraju od mogućih 30 osvojiti čak 45, pa se tako upisati na nekih od fakulteta s kojim će sjediti na birou jedno 15 godina, do tad se razboljeti i onda otići u invalidsku penziju. Pa nek' neko kaže da od škole i biroa nema koristi (samo malo treba saburati).
Njemci trljaju ruke, dobit će gotove kadrove (bilo koje struke) u koje nisu morali uložiti ni feninga. Ubacit će ih u posao, malo doobuka (kao što bi sa svakim ko je tek nešto završio) ili ništa, ako radnik ima iskustva, i eto profita u milionima. Oni tako uštede milione eura jer ne moraju plaćati obrazovanje raznih kadrova, dok se kod nas na obrazovanje gleda kao na trošak, a odlivom "mozaka" ustvari se samo bacaju uloženi novci (koliko god ta je to). Eto ministarstava i strategije i govana.
Ja licno mislim direktor ove Agencije Najbolje zna koliko je placen??? Od tih Bossova Starackih centara ili Bolnica Uni-Clinica a jos ima nasih M-Doctora koji su tamo zavrsili Ja licno se ne Brinem za Direktora Vec taj istimoze posao u BiH napraviti al Zasto ???
Pa sto isto se ne osnuje u Bi H Koliko je samo potrebno Emergency /notruf medecinskog osoblja samo npr.slucajevi kao Saobracaj i koliko treba Oxigena il Kisika sto je potrebno Za vrijeme saobracajnih udesa. Npr.svaka Bezinska stanica treba posjedovati Medecinsko osoblje Koliko ljudi mladi izgube zivote a vi sigurno saljete nase osoblje sa rade U starackim domovima Alterzentrumima tamo vazda je im potrebno al dobro i placaju
A sta je s nama koji nemamo medicinsku struku kako cemo mi u Njemacku da radimo kao njegovatelji ?
@Dopeman Njemacki znam al gdje cu sada skolu upisati neradim odkud mi pare da se skolujem 4 godine i da covjek ima dok se iskoluje tamo ce biti mjesta vec popunjena tako da od toga nema nista.
Katastrofa. Državna agencija u svojstvu provincijalnog servisa za njemačko tržište rada. Sramota.
I kad sve papire prikupiš ceka te njemacka ambasada i problemi sa terminima..bujrum pa kad volite biti online probaj dobit termin...nemoguca misija.
Danke Deutschland...
svaka vam cast sto nas zaposljavate....u Njemackoj!!!
"Ne valja nam narod i zato ga se moramo rijesiti." u potpisu Izetbegovic,Covic, Dodig.
Kod mene jutros bilo oborina, sijevalo je grmilo, soba se tresla... hebo vas ti alarmi u boji, đe su do sad bili da nas prepadate i tim upostima.
100000 radnih mjesta ali ne u bih...narod zna
Pod hitno promjeniti naziv institucije u Agencija za ovjeravanje radnih knjižica! Kakvo crno zapođljavanje!? :S