Komentari (55)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
hahaha. trebinje je najbolje.
Banja Luka ima 10 puta manje putnika od Mostara?! Ko bi rekao...
Gledam ove "aerodrome" i nesto me tuga uhvati. Izgledaju k'o moderne shtale. Bolje nismo ni zasluzili.
Prihvat i otprema putnika - 4 vučenih stepenica Prihvat i otprema zrakoplova - 2 vozila za vuču ATA sa različitim rudama - 1 vozilo za servis toaleta - 2 agregata 400 Hz/100 KVA 115/200V - 1 vučeni zračni starter - 1 vozilo za servis pitkom vodom - 20 podmetača Prihvat i otprema tereta i prtljage - 2 traktora - 1 samohodna pokretna traka - 10 kolica za prtljagu - 2 viljuškar, 3 tone Ostala vozila i sredstva - 1 stroj za košenje travnatih površina - 1 stroj za čišćenje manevarskih površina i stajanke - 1 ambulantno vozilo - 1 vozilo za operativne potrebe - 1 follow-me vozilo a da ne pricamo o redu letenja koji ne postoji.Stvarno bih volio da su ove info o putnicima vjerodostojne
Postoji nešto što se zove charter let. Charter letovi su organizirani letovi od strane zakupnika koji ih zakupi. To su najčešće turističke agencije, sportski klubovi, udruge itd.
Sta pisete gluposti. Prodajete sarenu lazu ljudima tu. Da se preveze 80 000 ljudi potrebno je Boingom kojeg smo imali pod zakupom i kojeg smo vratili obaviti 533 letova ( broj sjedista 150 pod uslovom da je svaki let bio popunjen.. Sto znaci 1,46 letova dnevno. Sa ovom konzervom ATR 72 – 200 gdje ti torbe stoje pored tebe na sjedistu i koji ima 66 sjedista znaci da je to 1212 letova ( pod uslovom da je avion pun). sto je 3.32 leta dnevno. Ako se provjeri red letenja na zvanicnoj stranici Zracna Luka Mostar tamo ne pise da ima i jedan jedini let zakazan niti da bilo koja druga kompanija leti za Mostar sem Turkish-a kada se ne moze na Sarajevo ( dok su i oni letili za Sarajevo) I de onda majke vam kako nabraste tih 80 000 ljudi. Ja sam jednom sletio u Mostar i nikad vise a ni letit BH Airlinesom . Daleko je 1.April da se ovako salite.
PAD PUTNIKA???? to je nama naš SDP dao, reforme, zapadnja njemačka, velika gradilišta
Koliko sam uspio skontat, ovaj broj letova iz banjaluke su vjerovatno letovi Milorada Dodika i njegove pratnje. A sad nešto o poslovnosti Bosanaca, nažalost mi smo navikli samo na džabanu, a to moderni biznis ne razumje. U biznisu je PROFIT SVE i jedini musliman koji je to kužio bio je Fikret A. Možemo mi o njemu pričati šta hoćemo, a on je od jedne prip..dine napravio industrijski gigant. U SA sada ne postoji ni jedan, pazi šta kažem ni jedan poslovni čovijek koji je u stanju pokrenuti neki posao, a da nije u nelom talu ili sa mafijom ili sa političarima i zato nam je VAKO
Smanjite idiotske takse lopovi i automatski ćete imati više avionskih linija i većii broj putnika! Jbt, kakva politika poslovanja. Sami sebi skaču u stomak.
davno rekao. najveca ubleha od aerodroma na svijetu.Iz kojih evropskih metropola mozes direktno doci u BiH?Mozda dvije Kopenhagen ili Cirih.Neko rece dijaspora slijece u ZG ili BG nije to zbog toga sto ces nesto ustediti nego zato sto nemas liniju za SA.Ja trebam sletiti u ZG ili BG 14 sati i onda cekati 10 sati da bi mozda poletio za SA.pa gdje to ima kakva je to konekcija sa najblizim komsijama da ne govorim da sjednem u avion iz Frankfurta,Londona,Pariza Stokholma ....i sletim direktno u SA mislim da se to nikad nece desiti dok god je ovih ublehasa koji vode aerodrom.O magli da ne govorim.Rulet kenuti SA zimii.Ma cirkus povraca se covjeku na sve.A kad nas covjek slusa kako pricamo evo ovaj brnjo prica o nekom Pegasusu folovima pa ja da bi dosao do Berlina moram ici na Istanbul pa za Berlin jer hocel doci onaj iz ZG da nas pokupi ili nece.Pa gdje to ima.
Neka se Sarajevo, Banja Luka i Mostar takmiče u broju letova a ne u nacionalizmu. Borimo se ko će imati jaču ekonomiju a ne veće ekstremiste. Banja Luka 4 hiljade haha, izvinite morao sam.
kako zapadni mostar i firme stalno napreduju... zanimljivo.. a Bosnjo na istocnoj obali igra tavle i ceka donaciju... uf kako uzivam kad zapjenite na zapad :D LIJENA BAGRO ! samo kukajte i cekajte da vam Sarajevo da... e i nama ste dojadili ...
JOŠ KAD UĐEMO U EU PRVOG LIPNJA., UVEŠĆEMO VIZE ZA OVE TALIBANE S 24%. NEMA VAM VIŠE U HERCEGOVINU BEZ VIZA.
Dajte Hrvatima turizam i promet u ruke.Za to su majstori,sto je je.
Trebinjeeee ale aleee
Ovdje mi ništa nije jasno. Prije kojih 10-tak i više mjeseci neke novine objavile su da se u firmu "Aerodrom Sarajevo" zaposlio izvjestan broj osoba iz Konjica. Šta ovdje pjesnik hoće da kaže: em su iz Konjica (pametni i snalažljivi) em imaju iza leđa premijera Vlade FBiH (gosp. Nermin Nikšić) a iskazali ovakve rezultate. Ne, ne ne mogu povjerovati.
zaista se da primjetiti da je u Hercegovini dosta povećan promet aviona,najviše stranaca ode u Međugorje ili na dvodnevni izlet po Hercegovini,mada ima i onih koji dočete u Mostar uzmu RENT A CAR i u HR zbog blizine mora,,,bilo kako bilio drago mi je što bilježimo porast putnika