Prvi kvartal 2023.
1.1k

Adriatic osiguranje i dalje lider na tržištu osiguranja u Bosni i Hercegovini

Adriatic osiguranje
Adriatic osiguranje
Prema zvaničnim rezultatima poslovanja za prvi kvartal 2023., Adriatic osiguranje ubjedljivi je lider na tržištu osiguranja Bosne i Hercegovine sa premijom od blizu 23 miliona KM i rastom od 16,8 % u odnosu na isti period prošle godine.

Prema podacima Agencije za nadzor osiguranja FBiH, ukupna premija osiguranja društava iz Federacije BiH u prvom kvartalu ove godine iznosi 162.297.517 KM, od čega se 119.902.841 KM odnosi na neživotna osiguranja.

Adriatic osiguranje je ostvarilo tržišni udio u iznosu od 14,16%, od toga 16,71% u neživotnim osiguranjima, dok u životnim osiguranjima taj udio iznosi 6,94%.

Marina Miočić-Hamidović, predsjednica Uprave Adriatic Osiguranja,
Marina Miočić-Hamidović, predsjednica Uprave Adriatic Osiguranja,

"Naše vrijednosti, odnos prema klijentima i proaktivan pristup još jednom su prepoznati od strane tržišta, te smo već u prvom kvartalu ove godine opravdali poziciju lidera i pokazali snagu i stabilnost. Ponosna sam na sve naše uposlenike koji su još jednom potvrdili poziciju Adriatic osiguranja i održali povjerenje klijenata koje nam daje motiv da nastavimo pružati još kvalitetniju uslugu i budemo korak ispred u svim segmentima poslovanja", izjavila je predsjednica Uprave Adriatic Osiguranja, dr. sc. Marina Miočić-Hamidović.

ADRIATIC osiguranje, vođeno principima izvrsnosti u poslovanju, orijentirano je na povećanje finansijske sigurnosti i kvalitete života građana Bosne i Hercegovine, uz odgovorno poslovanje prema zajednici, klijentima, poslovnim partnerima i zaposlenicima.