{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Abreu: Pred BiH je godina puna izazova

S
17.1.2012. u 09:53
0
4
Abreu: Pred BiH je godina puna izazova
0
Abreu: Pred BiH je godina puna izazova
Anabela Abreu
Šefica Kancelarije Svjetske banke za BiH Anabela Abreu upozorila je vlasti i građane BiH da je 2012. godina puna izazova, te pozvala na reforme kako bi se zemlja pripremila za što bolje suočavanje sa posljedicama ekonomske krize.
Govoreći o projektima koje Svjetska banka finansira u BiH, Abreu je rekla da je u pripremi nekoliko projekata poput projekta navodnjavanja, zemljišne administracije i obnove plovnosti rijeke Save.

"Također pripremamo i dodatno finansiranje postojećeg projekta koji olakšava pristup finansiranju malim i srednjim preduzećima, koja su generator otvaranja novih radnih mjesta, a to je posebno značajno u vrijeme krize", navela je Abreu za Radio Slobodna Evropa.

Prema njenim riječima, Svjetska banka spremna je pružiti podršku i za druge razvojne prioritete koji se mogu pojaviti u toku dijaloga sa predstavnicima vlasti u BiH.

"Ono što bih željela naglasiti, ovo je samo jedan od instrumenata koje Svjetska banka ima za podršku zemljama. Pored toga imamo i tehničku pomoć, savjetodavnu službu i analitičke studije“, istakla je Abreu.

Ona je izrazila nadu da će Portugal i Grčka biti primjer BiH da se uči na tuđim greškama.

"Nadam se da će to biti stimulacija za vlade, sindikate, boračke organizacije i sve ostale aktere da počnu raditi zajedno, da se što prije preduzmu neophodne mjere kako bi se zemlja pripremila za bolje suočavanje sa posljedicama krize", zaključila je Abreu.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: