{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zimska oprema za automobile u BiH od danas nije obavezna

15.4.2017. u 09:48
31
82
Zimska oprema za automobile u BiH od danas nije obavezna
31
Zimska oprema za automobile u BiH od danas nije obavezna
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vozači u BiH prema važećem zakonu od danas nisu obavezni posjedovati i koristiti zimsku opremu.
Korištenje zimske opreme je bilo obavezno od 15. novembra 2016. do 15. aprila 2017. godine, odnosno do danas i to bez obzira na vremenske uvjete koji su vladali u tom periodu.

Kazna za neposjedovanje obavezne i zimske opreme iznosila je 40 KM. Kao i svake godine, policijski službenici su provjeravali vozila, a nesavjesni vozači koji nisu posjedovali potrebnu opremu te tako ugrozili sebe i druge učesnike u saobraćaju, kažnjavani su prema zakonskoj odredbi.Od danas je vrijeme za ljetne gume, a najpopularnije i vjerovatno najrelevantnije testove guma moguće je pronaći na stranicama Njemačkog auto-moto kluba ADAC, dok jednako dobre, ako ne i bolje testove provode specijalizovani magazini kao što je, također njemački, Auto motor und sport.

Za prvo upoznavanje sa aktuelnim modelima i njihovim performansama ovo će biti sasvim dovoljni vodiči koji na jednom mjestu okupljaju sve gume koje zanimaju vozače.

Kada je riječ o skladištenju guma, prije skidanja ih treba označiti prema pozicijama (prednje, zadnje), potom ih skinuti i oprati te dobro obrisati, kako bi se spriječila korozija. Također, preporučuje se vađenje zaglavljenih kamenčića i šljunka iz profila guma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: