Reli Šampionat BiH
13

Završen 11. Rally Jahorina: Pobjeda posadi Krčevinac/Golić

Klix.ba
Nakon dva noćna brzinska ispita u subotu i četiri brzinska ispita u nedjelju završeno je 11. izdanje Relija Jahorina. U malobrojnoj konkurenciji pobjeda je pripala posadi iz Srbije u sastavu Dejan Krčevinac i Dejan Golić u Renault Cliju Sport.

Svečanim startom na glavnom gradskom trgu ispred BBI Centra u Sarajevu u subotu je počelo 11. izdanje Rally Jahorina. Ipak, na žalost mnogobrojne publike koja se okupila da pozdravi posade i uveliča ceremonijalni start, na startu ovogodišnjeg relija se našlo tek devet posada. Uz odustajanja dvije posade prije početka relija, odustala je i posada Kurtović/Krainović na prvom noćnom brzinskom ispitu na Vracama.

Nakon odličnog tempa na otvaranju relija, jednako brzo posada Dejan Krčevinac/Dejan Golić je nastavila i na preostala četiri "brzinca" u nedjelju, te su na kraju i zasluženo slavili. Drugo mjesto zauzela je posada iz Slovenije u sastavu Anton Sitar/Sonja Krašovec sa automobilom Renault Clio Sport.

Najbolje plasirana posada iz Bosne i Hercegovine bila je Živković Renato/Živković Željko, koja je na kraju stigla na ukupno šesto mjesto.

U svakom slučaju, ovogodišnje izdanje Relija Jahorina ostat će obilježeno malim brojem učesnika što svakako baca sjenu na ugled ovog takmičenja, uprkos organizaciji koja je ove godine bila na solidnom nivou.

Potpune rezultate 11. Rally Jahorina možete pogledati ovdje.