Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zaštita okoline ekološki prihvatljivo ja šta... Ova elektro sr.anja je prodavanje mu.a pod bubrege.. M
100%, i kad baterije počnu crkavat nemaju ih gdje odlagati... i plastika je nekad predstavljana kao ekološki prihvatljiva opcija, pa ipak to nije
A kopanje za lithium isto masovno uništava okoliš i ispušta mnogo CO2
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
A zašto nisu gasili pjenom? Ili prahom? ili bacili vatrotporno čebe.. samo pitam..
Zato jer se na gase baterije sa pjenom ni prahom. Temperatura se mora spustiti, to moze smao voda. One unutra vrele ne moze im prah nista..... Eto.
jaro, kada dodje do 'probijanja' na L.J. baterijama zapravo nije požar kakav inače poznajemo. Tu dolazi do kemijske reakcije koja brzo oslobadja ogromnu količinu energije koja razvija enormno visoke temperature. Na sličnom principu rade raketni motori koji tu energiju pretvaraju u kineticku i 'tjeraju' rakete u određenom pravcu. Kada dodje do toga, gašenja zapravo nema jer za to izgaranje nije potrban kisik. Voda ili prah, svejedno...dok ne nestane goriva, nema gasenja.
A koje su to zapaljeno auto ugasili vatrogasci? Nikada ni jedno jer dok oni dođu auto je izgorilo. Ne znam samo ko plaća ovu propagandu..
Ne stavlja se tacka nego zarez. Zbunili ste me na trenutak!
Ovo ekološki nastrojena vozila, e-vozila itd je varka ljudi. Da bi se dobili elementi za jednu teslinu bateriju(litijum, bakar...) potrebno je iskopati 200 hiljada tona zemlje. A kopaju se damperima koji koriste motor sa unutrašnjim sagorijevanjem. Ekoloski je bezbolnije voziti klasicno auto(govorim 70to godiste) 57 godina nego da se napravi jedno elektricno vozilo.
E jesu ga ugasili🤣🤣🤣, steta vode, ugasio bi se ovako i sam kad izgori🤣🤣🤣
zamisli temeprature kad je karoseriju i ostale metalne dijelove istopilo, ni jedno vozilo se ne moze ovako zapalit
Kad ove baterije pocnu da gore, nema gasenja, osiguraj da ne zahvati vatra okolo sta i odmakni se dok ne izgori. Ova vozila bez full kasko se ne voze!
Pa ko ce ti dati kasko ako se ucestalo zapaljuje
pravo ne ekološko vozilo
Ma moze se jos prodati kao polovno 😂
Kolko vidim ugasio se on sam, nije imalo sta vise da gori.
BUDUCBOST NIJE U ELEKTRICNIM VOZILIMA; A VI KAKO HOCETE. BUDALETINE NAIVNE.
Profesionalci žešći....
I opet ga nisu ugasili, nego je sam izgorio 💁‍♂️
vidi se da su ga spasili 🤣
Ma ne bih namjerno kupila Teslu niti bilo koji drugi električni auto, sve i da imam pare. Radije ću vozit biciklo ili ići pješke, jer su licemjeri. Kako oni zapravo dolaze do litija? Je li, Greta, i ovi iz pokreta teta Greta?
Do kobalta
Tesla ti je zahvalna sto neko poput tebe nece ni prici tom autu. I svi ostali proizvodjaci. Kako se dolazi do litijuma su dostupne informacije, malo vise citanja bi ti pomoglo. ;)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Steta felgi