Proizvodnja uživo
0

Wiesmannov show u Frankfurtu

Sarajevo-x.com
Prestižni proizvođač sportskih automobila, Wiesmann obećao je da će za posjetioce ovogodišnjeg sajma automobila u Frankfurtu prirediti posebnu predstavu. Naime, pred očima javnosti namjeravaju u potpunosti sklopiti i proizvesti svoj snažni GT MF4 model.

Wiesmann je kao njemačka manufaktura za maloserijsku proizvodnju sportskih automobila osnovana još 1984. godine u namjeri da proizvodi jedinstvene sportske automobile, a nakon svih ovih godina sasvim je jasno da su braća Wiesmann u toj namjeri i uspjela. Vrhunac svog razvoja, ipak će pokazati na „domaćem“ međunarodnom sajmu automobila u Frankfurtu ovog septembra, gdje će za sve posjetioce ali i ljubitelje putem interneta prirediti poseban performans.

Naime, u izložbenoj hali 5 na štandu B18 Wiesmann će organizovati cjelokupni proces proizvodnje svog modela GT MF4, a što će moći posmatrati svi posjetioci sajma ali i posjetioci web stranice njemačkog uglednog magazina za automobilizam Auto Motor und Sport zahvaljujući obezbjeđenom „live streamingu“. Ujedno Auto Motor und Sport je medijski sponzor ove „predstave, dok je među sponzorima i kompanija Festool koja je obezbjedila sve potrebne alate za sastavljanje i izradu automobila.

Poslovni menadžer kompanije Wiesmann, Friedhelm Wiesmann, istakao je da će na ovaj način posjetiocima i medijima u pravom svjetlu pokazati sve vještine svojih zaposlenika u proizvodnji automobila i samoj efikasnosti u takvim poslovima, i tako na poseban način istaći kvalitetu Wiesmann automobila.

Automobil koji će biti proizveden na sajmu je model GT MF4 u koji se ugrađuje BMW-ov 4,8-litarski V8 motor sa 367 KS. Zanimljivo je i to da će cijeli posao obavljati samo dva zaposlenika Wiesmanna, dok će njihov rad posmatrati cijeli svijet. Pored GT MF4 modela, iz Wiesmanna su najavili da će na ovom sajmu predstaviti i MF5 Roadster