VW na jednostavan način pokazao kompaktnost elektromotora koji pokreće ID.3

VW na jednostavan način pokazao kompaktnost elektromotora koji pokreće ID.3
7
E. L.
18.11.2019. u 14:09
11
komentara
7

dijeljenja
1/7
2/7
3/7
4/7
5/7
6/7
7/7
Elektromotor koji pokreće Volkswagenov model ID.3 razvija više od 200 konjskih snaga i zajedno s mjenjačem stane u standardnu sportsku torbu.
Volkswagen će na predstojećem Sajmu automobila u Los Angelesu premijerno predstaviti novi konceptni model ID. Space Vizzion s kojim najavljuje još jedan elektropokretan model na čije se produkcijsko izdanje neće čekati dugo.

Paralelno s posljednjim konceptnim modelom VW-ovog ID odjela (u kojem se ne bave motorima s unutrašnjim sagorijevanjem) u Wolfsburgu se pripremaju da kupcima s one strane Atlantskog okeana uskoro ponude crossover koji bi trebao nositi naziv ID.4, a za pogon će koristiti isti elektromotor iz modela ID.3 koji je Volkswagen nedavno predstavio kupcima u Evropi.

Volkswagenov elektromotor razvija 204 KS i 310 Nm obrtnog momenta, a u njemačkoj kompaniji su kompaktnost motora APP310 (čija masa zajedno s mjenjačem iznosi samo 90 kilograma) pokazali adekvatnom fotografijom na kojoj se vidi da spomenuti sklop stane u standardnu sportsku torbu.

Elektromotor APP310 proizvodi u Njemačkoj i Kini, a njegove prednosti već su prepoznali u nekoliko kompanija koje se bave restauracijom i elektrifikacijom prvih generacija VW-ovih legendarnih kombija.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...