Pred zimsku sezonu
0

Vredestein predstavio novu zimsku gumu

Sarajevo-x.com
Holandska gumarska kompanija Vredestein i Sava Trgovina Sarajevo, generalni uvoznik Vredesteina za Bosnu i Hercegovinu, su na današnjoj prezentaciji u Sarajevu, sa ponosom predstavili novu zimsku gumu - Wintrac Nextreme SUV.
Najnovija guma iz Vredesteina nudi sigurnu vožnju i udobnost tokom zimskih mjeseci u sve popularijim SUV vozilima, uz optimalno ponašanje na snježnim, mokrim i suhim podlogama. Wintrac Nextreme SUV je prva i jedina zimska guma dizajnirana za SUV vozila koja su sposobna razviti brzine do 300 km/h.

Vijest koja će obradovati vlasnike vrhunskih SUV automobila u Bosni i Hercegovini, kao i poklonike talijanskog dizajna, je predstavljanje nove stilizovane gume usavršene za “jurnjavu” po ledenim cestama.

Vredestein ponosno predstavlja WINTRAC NEXTREME SUV, zimsku gumu visokih performansi, namjenjenu vlasnicima snažnih SUV vozila, koji svoje moćne četvorotočkaše žele voziti brzo, čak i kad klimatske prilike karakteristične za zimu, na cesti postavljaju prepreke u vidu niskih temperatura.

Bliska saradnja sa poznatom talijanskom dizajnerskom kućom Giugiaro, nosiocem titule automobilskog dizajnera stoljeća, rezultirala je kreiranjem gume koja sintetiše funkcionalnost i estetiku, i koja pruža vrhunsku sigurnost i u najekstremnijim zimskim uslovima. Novitet na tržištu Bosne i Hercegovine je izuzetno sigurna guma koja se odlično ponaša kako na mokrim tako i na suhim podlogama.

U skladu s tim, udovoljiće zahtjevnim vozačima koji žele zadržati isti stil vožnje svojih automobila, bez obzira na kalendarska dešavanja. Za sve one koji se prepoznaju u ovim atributima, tu je WINTRAC NEXTREME SUV, moderna zimska guma, koja omogućava vrhunsku preciznost upravljanja, uz nizak otpor kotrljanja i nizak nivo buke, čak i pri brzinama do 300 km/h. Guma WINTRAC NEXTREME SUV, osim što garantuje odlične cestovne mogućnosti, pogodna je i za off-road vožnju.

Korporativni slogan Vredesteina „Designed to protect you“ (Kreiran da vas štiti) upućuje na činjenicu da se ključ pouzdanosti i sigurnosti ove gume krije u njenom dizajnu. WINTRAC NEXTREME SUV je prva guma koja ima gazeći sloj i bočnu stranu kreiranu kao jednu cjelinu, u jedinstvenom dizajnu. Zadovoljavanje estetske komponente gume zapravo je put ka sigurnom proizvodu koji nije izašao iz fokusa dizajna.