auto
14

VOS-ov Huracan je lakši, snažniji i bučniji

Klix.ba
U tuning kompaniji VOS (Vision of Speed) Lamborghinijev Huracan prvo su "umotali" u narandžastu foliju, a onda su ga pojačali i olakšali. Rezultat možete vidjeti na fotografijama.

Koliko god Huracan Spyder sam po sebi bio automobil koji ne može ostati nezapažen, u kompaniji VOS (Vision of Speed) misle da i na najnovijem "open-air" automobilu iz Sant’Agata Bolognese ima mjesta za određena poboljšanja.

S ciljem smanjenja mase automobila VOS je nekolicinu dijelova na karoseriji i u unutrašnjosti automobila zamijenio karbonskim dijelovima, ali bez mijenjanja originalnog izgleda, što se ne odnosi na fiksni karbonski zadnji spojler koji se može naručiti i s mogućnošću višestrukog podešavanja.

Huracan je opremljen i novim titanijskim izduvnim sistemom koji VOS kupuje u renomiranoj slovenskoj kompaniji Akrapovič. Zvuk iz četverostrukih izduvnih završetaka sada je još "ratoborniji", 5,2-litarski V10 motor dobio je dvadesetak konjskih snaga, a automobil je s novim izduvnim sistemom izgubio dodatnih 20 kilograma.

U VOS-u su promijenili i točkove pa Huracan sada "čuči" na Mansory kompletu koji čine 20 i 21-inčne felge na kojima se nude Michelinove ili Pirellijeve gume dimenzija 245/30ZR20 (naprijed) i 325/25ZR21 (nazad). U ponudi je i komplet H&R opruga s kojima se silueta automobila snižava 35 milimetara.