|

Volvo razmatra saradnju sa Zheijang Geely grupacijom

Volvo razmatra saradnju sa Zheijang Geely grupacijom
0
S
Sarajevo-x.com
16.3.2012. u 13:25
1
komentara
0

dijeljenja
Volvo razmatra saradnju sa Zheijang Geely grupacijom
Volvo Car korporacija objavila je potpisivanje memoranduma o razumijevanju sa Zheijang Geely grupacijom, kako bi se istražile mogućnosti daljnje saradnje između kompanija.
Fokus potpisanog memoranduma jeste transfer postojećih tehnologija u cilju uspostavljanja novog brenda unutar Geely grupacije.

An Conghui, predsjednik Geely Holding grupacije i Stefan Jacoby, predsjednik Volvo Car korporacije, potpisali su 9. marta memorandum o razumijevanju u Šangaju. Složili su se da obje kompanije moraju ojačati svoju saradnju, kako bi odgovorili rastućoj konkurenciji u globalnoj auto industriji i zadovoljili rastuće zahjteve kupaca. Područja na kojima se treba posebno poraditi su mali motori, platforma za male aute i projekti elektrifikacije.

Li Shufu, predsjedavajući Geely Holding grupacije izjavio je: „Naš strateški imperativ je osloboditi sinergiju unutar grupacije. Potpisani memorandum o razumijevanju označava prvi korak u tom pravcu.“

„Namjera Geelyja je u potpunosti iskoristiti dostupne tehnologije u cilju razvoja proizvoda koji će obogatiti naš proizvodni program i stvoriti kompetitivne prednosti.“ - izjavio je An Conghui.

„Ovo je inicijativa koja stvara dodatne vrijednosti za obje kompanije i koja će nas podržati u želji da Kina postane naše drugo domaće tržište“ - izjavio je Stefan Jacoby.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...