auto
2

Volkswagen priprema redizajnirani Amarok

Klix.ba
Prema posljednjim informacijama, u Volkswagenu pripremaju "zatezanje bora" na pick-up modelu Amarok koji bi se u osvježenom izdanju trebao pojaviti sredinom naredne godine.

Redizajnirani Amarok bit će predstavljen sredinom 2016. godine, a promjene u unutrašnjosti automobila uključuju novi multimedijalni sistem koji je kompatibilan sa sistemima Apple CarPlay i Android Auto. Iako još uvijek nema zvanične potvrde, očekuje se da će unutrašnjost dobiti i nove obloge i materijale na sjedištima.

Promjene na karoseriji uključuju decentno redizajniranu masku hladnjaka motora i kućišta svjetala sa integrisanim LED dnevnim svjetlima. Sadašnja ponuda motora ostaje nepromijenjena, ali bi uz minorne modifikacije poznati motori (dvolitarski TSI i četiri dvolitarske TDI verzije) trebali biti nešto snažniji i štedljiviji.

Poznavaoci prilika u pick-up segmentu smatraju da redizajnirani i poboljšani Amarok (koji je premijerno predstavljen 2010. godine) stiže baš na vrijeme, jer se kupcima spomenutog segmenta već nude noviji modeli Nissana (Navara), Mitsubishija (L200) i Toyote (Hilux).

U borbu za naklonost kupaca uključit će se i Mercedes-Benz iz kojeg je stigla zvanična potvrda o planu proizvodnje pick-up modela koji bi na tržištu trebao biti do 2020. godine.