Premijera 7. jula
7

Volkswagen podgrijava atmosferu uoči predstavljanja novog Amaroka

D. B.
Na nekoliko novih fotografija mogu se vidjeti detalji produkcijskog izdanja druge generacije Amaroka čija je svjetska premijera zakazana za 7. juli.

S približavanjem datuma svjetske premijere u Volkswagenu otkrivaju sve više detalja o novoj (drugoj) generaciji "pick-up“ modela Amarok koji je, po uzoru na ozbiljne terenske automobile, i ovaj put zasnovan na konceptu 'karoserija na kutijastoj šasiji'.

Pored nekoliko fotografija sa završnih testiranja iz VW-a su stigle i fotografije na kojima se mogu vidjeti pojedini detalji koji će krasiti produkcijsko izdanje novog Amaroka koji predstavlja VW-ovu polovinu iz zajedničkog poduhvata s Fordom čiji se „pick-up“ krije iza naziva Ranger.

Najsnažniju verziju Amaroka pokretat će V6 motor, što se može vidjeti na vratima tovarnog prostora, a u ponudi će biti i nekoliko četverocilindarskih motora. Jeftinije verzije neće se nuditi s prijenosom snage preko obje osovine (4Motion). Dužina novog Amaroka je 5.350 mm. Međuosovinsko rastojanje iznosi 3.220 mm, a kupci će moći da biraju između felgi prečnika od 17 do 21 inča.

Novi Amarok proizvodit će se u Južnoj Africi, a Volkswagen će u proizvodnji do daljnjeg zadržati i prvu generaciju koja se proizvodi u Argentini.