{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Volkswagen planira gradnju fabrike u Sjevernoj Americi

F
7.7.2010. u 10:53
0
1
Volkswagen planira gradnju fabrike u Sjevernoj Americi
0
Volkswagen planira gradnju fabrike u Sjevernoj Americi
Foto: AFP
Najveći evropski proizvođač automobila Volkswagen planira u Sjevernoj Americi sagraditi novu tvornicu motora, saopćio je glasnogovornik te kompanije na svečanom otvaranju novog pogona VW-ove tvornice u Meksiku.
"Za ovu regiju imamo u planu još jedan projekat. Planiramo 2013. početi s gradnjom nove fabrike motora", kazao je Jochem Heizmann.

Volkswagen planira uložiti milijardu dolara u taj projekt čija tačna lokacija još nije utvrđena ali je prema Heizmannovim riječima Meksiko u skupini najprivlačnijih rješenja.

VW je jučer inaugurirao novi pogon tvornice u meksičkoj Puebli, koji bi trebao povećati godišnju proizvodnju te kompanije u Sjevernoj Americi za više od 100.000 vozila, na nekih 430.000 u ovoj godini, prenose agencije.

U tvornici u Puebli, u koju je uložio milijardu dolara, Volkswagen će uz ostale modele proizvoditi i 'Bicentenary Car' kojim će ove godine obilježiti dvjestota godišnjica meksičke nezavisnosti od Španije. Tvornica ima oko 9.500 zaposlenih i proizvodi 1.600 vozila dnevno.

Volkswagen seli proizvodnju u Sjevernu Ameriku i već gradi novu tvornicu u Chattanoogi, Tennessee.

Kompanija je u prvoj polovini ove godine prodala 3,5 miliona vozila, 15 posto više nego u istome razdoblju prošle godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: