{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Volkswagen otvara novu fabriku u Kini

28.7.2012. u 12:18
3
0
Volkswagen otvara novu fabriku u Kini
3
Najveći evropski proizvođač automobila Volkswagen otvara novu proizvodnu lokaciju u mjestu Yizheng, u istočnoj Kini.

Svečanom otvorenju fabrike, koja će godišnje proizvoditi 300.000 vozila, prisustvovali su prof.dr. Jochem Heizmann, član Uprave Volkswagen AG-a i budući direktor Volkswagen koncerna „Kina“, dr. Michael Macht, član Uprave Volkswagen AG-a zadužen za sektor poslovanja „Proizvodnja koncerna“, kao i Hu Maoyuan, predsjednik Nadzornog odbora korporacije SAIC Motor.

Heizmann, koji je još u julu 2010. dao „zeleno svjetlo“ za početak izgradnje ove fabrike, istaknuo je ovom prilikom dobru saradnju s kineskim partnerima u realizaciji ovog zajedničkog projekta. „Nakon dvogodišnje izgradnje, otvaramo, prije planiranog roka, našu novu fabriku u Yizhengu. Ova fabrika, kao i većina prozvodnih lokacija Volkswagen koncerna, ispunjava visoke standarde ekološki prihvatljive proizvodnje vozila. Uz pomoć savremenih tehnologija i inovativnih proizvodnih procesa mi ćemo i u budućnosti aktivno sudjelovati u formiranju automobilske nacije Kine“, rekao je Heizmann.

U fabrici Yizheng, smještenoj tačno 300 kilometara sjeverozapadno od Šangaja, otvorit će se 3.700 novih radnih mjesta; fabrika obuhvata potpunu proizvodnju s prešaonom, limarijom, lakirnicom i montažom. Na zemljištu veličine 1,3 miliona kvadratnih metara smješteni su, osim fabrike, i centar za tehnička ispitivanja, akademija za edukaciju i usavršavanje saradnika te centar za energiju.

Danas je NR Kina najveće tržište Volkswagen koncerna: 2011. godine Volkswagen je kineskim kupcima isporučio 2,2. 6 miliona svojih vozila. U prvih šest mjeseci ove godine isporuke su skočile za 17,5 posto na ravno 1,30 miliona primjeraka. Grupacija Volkswagen Kina planira do 2018. povećati proizvodne kapacitete na četiri miliona vozila.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: