Ostaju u ponudi
14

Volkswagen neće odustati od ručnih mjenjača u svojim sportskim modelima

E. L.
Zbog kupaca koji preferiraju tri papučice VW će većinu svojih sportskih modela i dalje nuditi i u kombinaciji s ručnim mjenjačem.

Direktor tehničkog razvoja Matthias Rabe je u posljednjoj izjavi za medije rekao da će u Volkswagenu većinu svojih sportskih modela i dalje nuditi i u kombinaciji s ručnim mjenjačem, a tako će ostati sve dok ima kupaca koji preferiraju tradicionalno rješenje izmjene stepena prijenosa koje uključuje tri papučice.

Volkswagen bi tako trebao ostati među sve manjim brojem automobilskih kompanija koje u ponudi imaju sportske modele s ručnim mjenjačima, a već se zna da će se nedavno predstavljen Golf GTI osme generacije standardno nuditi s ručnim 6-stepenim mjenjačem, što se očekuje i uz novi Golf R čije je predstavljanje najavljeno prije kraja godine. Kupci će u oba slučaja moći da izaberu i automatski DSG mjenjač koji je jedina opcija za novi Golf GTD i hibridni Golf GTE.

S tri papučice ostaju i modeli Up! GTI i Polo GTI, što neće biti slučaj s najavljenim modelima Tiguan R i Arteon R koji će se nuditi samo u kombinaciji s integralnim pogonom i automatskim mjenjačem s dva kvačila.

Pored Volkswagena, na strani kupaca koji preferiraju tradicionalna rješenja za sada su i u Porscheu, ali i u BMW-u u kojem su već najavili da će se novi M3 i M4 moći dobiti i u kombinaciji s ručnim mjenjačem.