auto
277

Volkswagen Jetta iz filma "The Fast and the Furious" će biti prodana na aukciji

Klix.ba
Volkswagen Jetta proizvedena 1995. godine, koja se pojavila u filmu "The Fast and the Furious" iz 2001. godine, bit će prodana na aukciji ovog mjeseca.

Svi koji su gledali prvi film iz popularne franšize sigurno se sjećaju bijele Jette koju je lik Jesse vozio na utrci "Race Wars". Automobil je trenutno u vlasništvu glumca Frankieja Muniza, a bit će prodan na aukciji. Automobil posjeduje i potpis glumca Chada Lindberga koji je glumio Jessieja, režisera filma Roba Cohena, kao i preminulog glumca Paula Walkera.

Ispod haube VW Jette nalazi se 2,0-litarski motor s turbopunjačem koji je uparen sa četverostepenim automatskim mjenjačem. Automobil je ukrašen grafikama, a u unutrašnjosti se nalazi standardni audiosistem i konzola PlayStation 2.

Bit će zanimljivo vidjeti za koliko će biti prodana skromna Jetta koja ima veliku popularnost. Aukcija će biti održana u Scottsdaleu u Arizoni između 23. i 31. januara.

Osmi nastavak filma će u kinima biti prikazan 14. aprila 2017. godine, a nakon toga se očekuju još dva filma kojim će franšiza biti završena.