Cijene i dalje rastu
133

Volkswagen Golf GTI iz 1992. godine prodan za 87.000 dolara

D. B.
Kao što je poznato, cijene polovnih automobila su u porastu, a to se posebno odnosi na klasike. Stoga i ne iznenađuje podatak da je Volkswagen Golf GTI druge generacije prodan za čak 87.000 dolara.

Golf GTI druge generacije je prodan u SAD-u, a sudeći prema fotografijama, nalazi se u veoma dobrom stanju. Pokreće ga 2,0-litarski 16v motor koji razvija 137 KS te trenutno ima 85.295 pređenih kilometara.

Kada je proizveden, automobil je kupio vlasnik iz Teksasa, ali je zapravo većinu svog života proveo u Nizozemskoj. Ipak, vraćen je u SAD prošle godine.

U unutrašnjosti su Recaro prednja sjedišta, a Golf GTI je opremljen klima uređajem, Philipsovim kasetofonom za evropsko tržište, dok ga krasi set 15-inčnih BBS felgi.

Uprkos navedenim kilometrima, ovaj primjerak ipak spada među one s niskom kilometražom.

Karoserija je lakirana u Tornado crvenu boju koja je dobro očuvana s tim da ima ogrebotina oko stražnje registarske oznake. Također, na stražnjoj lijevoj felgi postoji "ožiljak" od trotoara.

Najskuplje prodani Golf GTI druge generacije putem internet stranice Bring a Trailer dostigao je 20.000 dolara, a izuzetak je modificirani primjerak s VR6 motorom. Ipak, automobil na fotografijama je sad značajno podigao ljestvicu.