auto
0

Volkswagen Caddy proglašen za najbolje privredno vozilo 2004.

NINA
Čitaoci časopisa "Lastauto Omnibus", "Fernfahrer" i "Trans aktuell" upravo su odlikovali novi Volkswagen Caddy kao najbolje privredno vozilo 2004. godine u kategoriji "gradska dostavna vozila".

39,1% od oko 10.000 čitalaca odabrali su Caddy na prvo mjesto - sa značajnim odstojanjem od njegovih konkurenata Ford Transit Connect (13,1%) i Opel Combo (11%). Time je novo dostavno vozilo iz kuće Volkswagen – Privredna vozila postiglo najbolji rezultat u najvećem evropskom izboru čitalaca.

Novi Caddy, koji se proizvodi u mjestu Poznan (Poljska), dobio je već u ovoj godini nagradu za privredna vozila «KEP-transporter godine 2004.» Žiri vlasnika voznih parkova proglasio je novo gradsko dostavno vozilo firme VW Privredna vozila pobjednikom u jednom uporednom testu sa konkurencijom.

Novi Caddy ima oko 3,2 m³ tovarnog prostora i od pozada je lako dostupan kroz zadnja krilna vrata ili kroz zadnji poklopac. Serijska desna pomična vrata dozvoljavaju i utovar sa strane. Po izboru se novi Caddy može poručiti sa drugim pomičnim vratima. Vrhunska vrijednost u klasi gradskih dostavnih vozila je dopunsko opterećenje do 750 kilograma.