Impresivna transformacija
56

Vojni kamion pretvoren u prostran i praktičan kamper

D. B.
Na aukciji kuće Cars and Bid bit će prodan vojni kamion pretvoren u sjajan kamper

Vojni kamion pretvoren u prostrani kamper .

Riječ je o kamionu Stewart & Stevenson M1087 FMTV iz 1997. godine, koji je iz vojnog vozila transformisan praktično u dom na točkovima, ali je pri tome zadržao robusni izgled.

Aktuelni vlasnik je kamion kupio 2018. godine te je krenuo u proces transformacije. Tako je nekadašnji pokretni vojni komandni centar postao udoban prostor za život s kuhinjom. kupatilom, aparatima i velikim krevetom.

Kamion pokreće 6,6-litarski Caterpilar 6-cilindrični dizelski motor koji razvija 290 KS, a koji je uparen sa sedmostepenim Allison automatskim mjenjačem. Također, kamion posjeduje diferencijale sa zaključavanjem te centralni sistem za napuhavanje guma.

Vlasnik je ugradio rezervoar za vodu, grijač i sistem za pročišćavanje vode. Unutrašnjost se grije pomoću istog grijača iz vojne industrije koji je originalna komponenta vojnog kamiona, dok je za hlađenje ugrađen mini LG klima uređaj. Kuhinja je uglavnom izrađena od nehrđajućeg čelika.

Na raspolaganju je veliki frižider sa zamrzivačem za čuvanje namirnica.

Treba reći i da je vlasnik uradio kompletno novu električnu instalaciju sa solarnim kontrolerima i inverterima. Dostupna je i WiFi mreža, a tu je i WeBoost pojačivać signala.

Vezani članci